Източноевропейските селскостопански работници летят до Великобритания с чартърни полети, за

...
Източноевропейските селскостопански работници летят до Великобритания с чартърни полети, за
Коментари Харесай

Източноевропейци спасяват прибирането на реколтата в Западна Европа

Източноевропейските селскостопански служащи летят до Англия с чартърни полети, с цел да берат плодови и зеленчукови култури, заяви Би Би Си.

Air Charter Service заяви пред английската медия, че първият полет ще кацне в четвъртък в Станстед със 150 румънски служащи в селското стопанство.

Фирмата съобщи, че самолетът е първият от шест, които би трябвало да се употребяват сред средата на април и края на юни.

Наскоро английските фермери предизвестиха, че културите могат да бъдат оставени да изгният на полето заради дефицит на сезонни служащи от Източна Европа. Ограниченията за пътешестване заради блокирането от ковид означаваше, че множеството служащи са останали вкъщи.

Един от най-големите производители на прясна храна във Англия, G’s Fresh със седалище в Кембриджшир, удостовери, че наема два от шестте полета, пренасящи служащи от Източна Европа от Румъния.

Дерек Уилкинсън, ръководещ шеф на подразделението Sand’s Farms на G’s Fresh, съобщи пред Би Би Си, че 150-те служащи, идващи в Станстед от източна Румъния в четвъртък, ще бъдат откарани с рейс до ферми в Източна Англия, с цел да берат марули.

Частна компания Air Charter Service към този момент е провела полети за сезонни служащи в други страни. През последните седмици тя транспорти 1000 аграрни служащи в Германия от България и Румъния.

Националният аграрни съюз (NFU) съобщи, че са нужни до 70 000 берачи на плодове и зеленчуци. Той приканва за модерна “земеделска войска ” от английски служащи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР