Източник: ВМА Здравният министър е поискал оставката на проф. Камен

...
Източник: ВМА Здравният министър е поискал оставката на проф. Камен
Коментари Харесай

Ананиев поиска оставката на проф. Камен Плочев

Източник: ВМА

Здравният министър е изискал оставката на проф. Камен Плочев, шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това заяви самият Кирил Ананиев пред публицисти.

Проф. Камен Плочев е изискал актуализация на бюджета на Здравната каса

с писмо до народните представители в Народното събрание. „ Директорът на НЗОК постъпи неточно, защото не е уведомил Надзорния съвет и мен за писмото си до Народното събрание “, сподели Ананиев, представен от „ Фокус “.

От въпросното писмо излиза наяве, че Здравната каса има отговорности към непознати здравни фондове в размер на над 271 млн. лева По думите на здравния министър, проф. Камен Плочев е отрекъл пред него да е изпращал писмо до депутатите. „ Когато извадих писмото и демонстрирах подписа му, той сподели, че това не е неговият “, добави Ананиев.

„ През главата на Надзорния съвет, на министъра, на Министерски съвет желае актуализация на бюджета, което изобщо не му е във функционалностите. Всички каси имат такива отговорности. Ние сме провели диалози с главните каси, на които изискуем пари “, сподели още здравният министър и разясни, че са подписали съглашение за разсрочване.

Свързани публикации.. Проф. Камен Плочев: Колкото има, с толкоз ще се оправим 0 НЗОК: Пациентите няма да останат без лекуване 0 Над 14 000 са употребили горещата линия на НЗОК за 2017 година 0

„ Нямаме отговорности, които да сме ги договорили и да не сме ги платили “, безапелационен бе Кирил Ананиев.

Припомняме, че проф. Камен Плочев, който завеждаше Клиниката по инфекциозни заболявания към Военномедицинска академия, оглави Националната здравноосигурителна каса през лятото на миналата година. До избора на нов началник се стигна откакто в края на юни 2017-а доктор Глинка Комитов се отдръпна от поста заради персонални аргументи. Тогава кандидатурата на инфекциониста, която пристигна от парламентарните групи на ГЕРБ и Обединени патриоти, бе единствената.

Припомняме, че шефът на Националната здравноосигурителна каса се избира от Народното събрание за период от 5 години.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР