Източник: ВМА 16-тият военномедицински екип се завърна у нас от

...
Източник: ВМА 16-тият военномедицински екип се завърна у нас от
Коментари Харесай

Награди за военномедицинския екип, завърнал се от Мали

Източник: ВМА

16-тият военномедицински екип се завърна у нас от задача в Мали. Медицинските експерти получиха награди от името на министъра на защитата и от командващия Съвместното командване на силите.

Военномедицинският екип бе посрещнат от началника на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, който ги поздрави и им благодари за следващата сполучлива задача.

Ротацията идва седмица, откакто техни сътрудници

от ВМА отпътуваха, с цел да подсигурят Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност на Мали.

Българские експерти имат задачата да се грижат за здравето на персоналния състав на щаба на интервенцията, основан в столицата Бамако.

Българските лекари под пагон вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Завърналият се екип също се прибира с отлична оценка от командния състав във връзка с изпълнените задания.

Освен в горещите точки на света, военните лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време. Това се случва при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други.
Свързани публикации.. Правителството отпусна 14 млн. лева на ВМА 0 ВМА с проява на бойни санитари 0 Д-р Мария Иванова: Много хора не знаят, че имат инсект алергия 0

Междувременно, началникът на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия към ВМА - проф. Никола Владов, се включи в самодейността на Асоциацията на студентите-медици в България – София и медицински факултет на МУ-София – „ Лекари за пример”. Нейната съществена цел е да показа на студентите-медици опцията да останат и да се развиват в България посредством образеца на тези лекари, които през кариерата си непрекъснато работят за развиването на медицината и опазването на здравето в България и са се утвърдили като експерти освен в България, само че и в чужбина.

„ Да, ние ходихме да се образоваме в чужбина, само че когато пристигна моментът, се справихме сами, без непозната интервенция. За разлика от Румъния, да вземем за пример, където първите няколко трансплантации бяха направени благодарение на задгранични екипи”, сподели той и посъветва студентите да не стопират да учат.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР