Източник: Veloster запазва уникалната си асиметрична конфигурация на каросерията с две

...
Източник: Veloster запазва уникалната си асиметрична
конфигурация на каросерията с две
Коментари Харесай

Hyundai разкрива изцяло новите Veloster, Veloster Turbo и Veloster N за 2019

Източник:

Veloster резервира неповторимата си асиметрична конфигурация на каросерията с две плюс една порти
Наличен 1,6-литров мотор с турбокомпресор, 201 к.с. и 264 Нм въртящ момент
Щедри свръхмодерни функционалности за информиране, забавление и съгласуваност
Hyundai разкрива втория си високодинамичен модел - Veloster N за 2019

Днес Hyundai разкри напълно новите си модели Veloster, Veloster Turbo и Veloster N на Международния автомобилен салон в Северна Америка. Свежият дизайн е резултат от съвместните усилия на дизайнери на Hyundai от Сеул, Южна Корея и американския дизайнерски център в Ървайн, Калифорния. Новият Veloster включва изцяло освежен дизайн на екстериора и интериора, усъвършенствания в силовия елемент, както и редица нови и усъвършенствани функции за информиране, забавление и свързаност. Производството на Veloster за 2019 ще стартира през март 2018 година в Улсан, Корея.

ИЗЦЯЛО НОВ ДИЗАЙН
Veloster съчетава привлекателния дизайн на спортно купе с функционалността на допълнителна задна врата от страната на пътника в асиметрична настройка „ две плюс едно “ за по-лесен достъп до задните седалки. Отпред наличните LED предни фарове и LED дневни светлини обграждат предната решетка със замайващ нов дизайн. Функционални въздушни завеси добавят открояващи се детайли на дизайна и дейна аеродинамична функционалност. Характерната каскадна предна решетка на Hyundai се е трансформирала в мощен триизмерен дизайн, който отличава спортното купе.

ИНТЕРИОР
Асиметричният дизайн се придвижва и в интериора, който е фокусиран върху водача, а при Turbo Ultimate е среда с контрастиращи цветове, която визуално отделя кокпита на лидера. Всяко равнище на оборудване има неповторими цветове, материали и акценти, които допълнително разграничават всеки модел с различни цветови гами и текстури.

2,0-ЛИТРОВ ДВИГАТЕЛ NU
2,0-литровият 4-цилиндров мотор на Veloster използва цикъл на Аткинсън за по-висока ефективност и по-ниски нездравословни излъчвания. 2,0-литровият мотор обезпечава върхова мощност от 147 к.с. при 6 200 об./мин. (по оценка) и оптимален въртящ миг от 179 Нм при 4 500 об./мин. (по оценка). 2,0-литровият Nu включва и двойно непрекъснато променливо газоразпределение, електронен надзор на горивния дросел, променливо абсорбция и иновативни антифрикционни покрития. 2,0-литровият двигател е комбиниран с 6-степенна механична или 6-степенна електронно управлявана автоматична трансмисия. Трите режима, между които може да избира лидерът, включват Normal, Sport и Smart по отношение на променящите се желания на лидера.

1,6-ЛИТРОВ ДВИГАТЕЛ GAMMA С ТУРБОКОМПРЕСОР
1,6-литровият 4-цилиндров мотор с турбокомпресор и непосредствено впръскване произвежда 201 к.с. при 6 000 об./мин. (по оценка) и въртящ миг от 264 Нм при 1 500 - 4 500 об./мин. (по оценка). Моделите с турбокомпресор генерират 201 к.с., което представлява най-хубава в класа специфична мощ от 125,6 к.с. на литър. Освен това има функционалност за увеличаване, която увеличава оптималния въртящ миг на 274 Нм при оптимално ускоряване. Настройката на мотора увеличава максимално въртящия миг при ниски и средни обороти за оптимално ускорение при ежедневни условия на шофиране. Veloster Turbo е комбиниран със общоприета 6-степенна механична трансмисия или 7-степенна трансмисия с двоен съединител (DCT). И двете трансмисии са разработени вътрешно от Hyundai. 7-степенната трансмисия с двоен съединител на Veloster Turbo включва монтирани на кормилото пера за промяна на предавките и система за ръководство на трансмисията SHIFTRONIC®.

ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ
Всички модели Veloster оферират Векторно разпределение на въртящия миг (TVC). Тази функционалност за интензивно завиване, използваща опциите на системата Електронен надзор на стабилността (ESC) и системите за ръководство на силовия агрегат, разрешава на Veloster да подобри динамичното завиване при по-ентусиазирано шофиране. В допълнение към това Veloster Turbo включва по-бърза кормилна рейка и актуализирано калибриране на кормилната колона, които обезпечават на водача точно завиване, противоположна връзка и надзор.

ДИНАМИКА НА МОДЕЛА С ТУРБОКОМПРЕСОР ЗА ПО-СПОРТНО УСЕЩАНЕ
Автомобилите Veloster Turbo са оборудвани с предно окачване вид McPherson, спирални пружини, газови амортисьори и предна стабилизираща щанга с диаметър 24 мм. Задното окачване е олекотено, независимо и многораменно със стабилизираща щанга с диаметър 19 мм за по-голям надзор на накланянето на каросерията. Задното окачване употребява газови амортисьори за комфортно возене с отличен надзор. Veloster е оборудван с електрическо сервоусилване на кормилото, което регулира намесата си по отношение на изменящите се условия на шофиране, като същевременно подобрява разхода на гориво в сравнение със общоприетите кормилни системи.

УСЪВЪРШЕНСТВАНА СТАНДАРТНА БЕЗОПАСНОСТ
Veloster предлага усъвършенствани системи за дейна сигурност, включително стандартния Асистент за отбягване на челен конфликт (FCA), който използва предната камера на автомобила, за да засича идни конфликти и да избягва удара или да свежда до най-малко щетите чрез самостоятелно прекъсване. Три допълнителни системи също употребяват предната камера, за да подобрят сигурността и удобството: Система за придържане в лентата (LKA), Асистент за дълги светлини (HBA) за наличните LED предни фарове и Предупреждение за вниманието на водача (DAW).

УСЪВЪРШЕНСТВАНИ СИСТЕМИ ЗА ИНФОРМИРАНЕ, РАЗВЛЕЧЕНИЕ И СВЪРЗАНОСТ
Veloster предлага цялостна гама усъвършенствани технологии в съчетание с лесна за потребление функционалност, за да поддържа информираността и забавлението на пасажерите. Премиум информационно-развлекателната система предлага разнообразни съвременни функционалности за свързаност, в това число стандартните Android Auto™ и Apple CarPlay™. Налични са и SiriusXM® радио, HD радио и Blue Link® LTE съгласуваност от следващо потомство. Стандартният 7-инчов цветен LCD екран включва AM/FM/MP3 аудио със сензорен екран, спомагателни входни жакове и екран за назад виждане. Наличният 8-инчов навигационен дисплей със сензорен екран и „ плаващ “ дизайн включва Blue Link от последващо потомство, данни за трафика и пътни произшествия през HD радио и премиум аудиосистема Infinity® с 8 високоговорителя, в това число субуфер и технология Clari-Fi ™ за възобновяване на аудио сигнали. Интегрирането на смартфон също е включено в премиум системата. Наличен е и Heads-Up екран, който проектира виртуален облик върху транспарантния панел, монтиран зад инструменталния панел, и помага на лидера да държи погледа си на пътя.

HYUNDAI ПРЕДСТАВЯ ВТОРИЯ СИ ВИСОКОДИНАМИЧЕН МОДЕЛ N - VELOSTER N
Veloster N е роден в Намянг, международния център на Hyundai за изследване и разработка, и е старателно модернизиран в тестовия център в Нюрбургринг, Германия. Производството на Veloster N ще стартира през септември 2018 година в Улсан, Корея. Veloster N се отличава изцяло по повод на екстериора, интериора и механиката, дори повече от моделите Veloster Turbo и R-Spec. В профил извънредни странични протектори с дизайн N и предлаганите олекотени 19-инчови алуминиеви джанти с машинно завършен звездовиден дизайн с двойни спици ясно разграничават модела N от останалите модели Veloster.

СИЛОВ АГРЕГАТ N
От позиция на механиката Veloster N предлага по-голям 2,0-литров силов агрегат с турбокомпресор и непосредствено впръскване в сравнение с Veloster Turbo. Двигателят може да се похвали с до 275 к.с. при 6 000 об./мин. (по оценка) и въртящ миг до 353 Нм при 1 450- 4 700 об./мин. (по оценка) за откликваща, вълнуваща динамичност при всевъзможни обороти. Високодинамичният мотор се допълва от 6-степенна механична трансмисия с близки предавателни цифри, пай скоростен лост и система за поддържане оборотите на мотора при намаление на предавката.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР