Източник: ShutterstockЗащо устойчивостта сега е основният двигател на иновациите? -->Всяка

...
Източник: ShutterstockЗащо устойчивостта сега е основният двигател на иновациите? -->Всяка
Коментари Харесай

Втори живот на любимите ни вещи – всички печелят

Източник: Shutterstock

Защо устойчивостта в този момент е главният мотор на нововъведенията?
-->
Всяка година светът генерира 53,6 милиона тона електронни боклуци, което се равнява на 7,3 кг на човек. Тази цифра ще нарасне до 74 милиона тона до 2030 година, съгласно.

Електронните боклуци  са най-бързо растящият поток от битови боклуци в света, подхранван основно от по-високите равнища на ползване, къси витални цикли и лимитирани благоприятни условия за ремонт. Само 17,4 % от електронните боклуци през 2019 година са събрани и рециклирани. Това значи, че златото, среброто, медта, платината и други възстановими материали с висока стойност, консервативно оценени на 57 милиарда щатски $ – сума, по-голяма от брутния вътрешен артикул на множеството страни – са най-вече изхвърлени или изгорени, вместо да бъдат събрани за обработка и повторна приложимост.

Първата стъпка, която можете да предприемете, с цел да спрете това, е да намалите вредата, която ще донесе основаването на повече електронни устройства. Така че, спрете постоянно да сменяте устройствата и увеличете тяхната резистентност.

Много от материалите, употребявани за изработката на тези артикули, могат да бъдат възобновени и наново употребявани, в това число пластмаса, стъкло, метал и алуминий. От Apple, да вземем за пример, споделят, че техният 13-инчов MacBook Air с Retina екран съдържа над 40 % рециклирано наличие.

Изхвърлените електронни устройства са възходящ проблем със доста влияние върху околната среда. За да се оправят с този проблем, потребителите и фирмите би трябвало да предизвикват повторната приложимост и преработването.

Непрестанно чуваме за преработване на пластмаса, хартия и стъкло. И като че ли  поправката и повторната приложимост на употребяваните устройства са станали остарели концепции. Истината е обаче, че бизнеса обръща взор тъкмо към джаджите, с които към този момент сме подготвени да се разделим, с цел да се оправи с възходящия проблем с електронните боклуци.



Източник: Shutterstock

Не се отхвърляйте от джаджа, която не е изцяло функционална – дребен ремонт може бързо да реши казуса и да върне телефона ви, да вземем за пример, към нов живот. Това рационално решение може освен да понижи електронните боклуци, само че и да помогне за по-доброто бюджетиране на разноските.

Рециклирайте това, което е непоправимо

Рециклирането на един милион преносимия компютър би възстановило задоволително материали, които могат да се употребяват за зареждане с електричество на 3657 домове в Съединени американски щати за цяла година.

Купете ремонтирани устройства

В случаите със смарт телефони и преносими компютри доста хора ги сменят след година-две с по-новите модели. А в действителност моделите не са по никакъв начин неприятни и ремонтираните устройства са подробно тествани, проблемите им са отстранени, а дефектните елементи заменени. Можете да закупите освежен iPhone на доста по-ниска цена, като в същото време получавате съвсем същото равнище на продуктивност.

Дарете или продайте

И не забравяйте - в множеството случаи вашето остаряло устройство към момента работи и може да служи на някого. Дарете го. Отделно, доста хора са подготвени да купуват използвани устройства на по-ниски цени.

Нов живот за старите ни движимости – кои компании са крачка напред

Защитниците на околната среда споделят, че най-важната стъпка за справяне с възходящия проблем с електронните боклуци е просто да се опитате да употребявате електрониката си допустимо най-дълго.

Когато купувате по-нов модел джаджа, можете да получите отстъпки, като донесете остарялото си устройство на същата компания. Те са изключително известни при телефони и таблети.



Източник: Unsplash

Технологичните колоси  Apple и Samsung сътвориха даже. Те дават управления и истински елементи за консуматори, които търсят ремонт „ направи си самичък “ за своя iPhone. Самостоятелният ремонт е предопределен за хора със познания и опит при ремонт на електронни устройства. За по-голямата част от клиентите разполагаем са сертифицирани техници, които също вдъхват втори живот на старите телефони.

Много от виновните международни марки имат вяра, че артикули, които към този момент не се употребяват, могат да получат втори късмет и, с нужната експертна грижа и внимание, да влязат още веднъж в приложимост. Това важи с цялостна мощ за водещата бездимна опция у нас – IQOS .

 

Източник: Instagram/ @bg_iqos

 От марката дават нов живот на към този момент употребявани устройства, като преглеждат всички върнати от потребителите устройства, сортират единствено тези в задоволително положително положение и по-късно ги обновяват – това са устройствата IQOS Refreshed. Те са санитизирани и почистени, с освежен програмен продукт и на по-достъпна цена, само че със същите гаранционни условия и са налични до привършване на количествата. Изборът да се сдобиеш с устройство или движимост, която е актуализирана, е същински акт на резистентност, който дава опция да редуцираме отпадъка, електронния в това число, и да обърнем взор към другите възможности за по-добър живот с по-малко щета. Както за околната среда, по този начин и за нас самите.  

От Amazon също се хвалят какъв брой ангажирани са с устойчивостта: „ Изградихме стратегия за възобновяване и подмяна, която защищити милиони устройства от довеждане докрай на сметищата единствено през 2019 година Ние също по този начин проектираме нашите артикули да устоят, тъй че клиентите да не се постанова да надграждат до нов хардуер всяка година – в действителност доста от нашите артикули към момента се употребяват след пет години. “

А чували ли сте за Има над 2500 Repair Cafés по целия свят- това са безвъзмездни места, където посетителите носят счупените си движимости от у дома. Има принадлежности и материали, които да им оказват помощ да поправят от колело до дреха, от електроуред  до детска играчка. Ако няма какво да ремонтират, може да се насладят на чаша чай или кафе. Или могат да оказват помощ с нечий различен ремонт. Може да се въодушевяват и на масата за четене – като разлистят книги за поправки и наръчника „ Направи си самичък “.



                         Удължете живота на телефона си с няколко години, като го превърнете в отдалечено. Безброй приложения ви разрешават да превърнете вашия телефон със сензорен екран в дистанционно управление за вашия тв приемник или климатик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР