Източник: Майчин дом Спасиха бременна жена с две големи миоми

...
Източник: Майчин дом Спасиха бременна жена с две големи миоми
Коментари Харесай

Спасиха бременна жена с 2 миоми

Източник: " Майчин дом "

Спасиха бременна жена с две огромни миоми в София. Сложната и високорискова интервенция е осъществена от екип на АГ болница „ Майчин дом “.

Извадените формирания от лекарите са по 25 сантиметра. Майката, като и плода й, са в устойчиво положение.

„ Такава интервенция се среща доста рядко и е доста комплицирана, тъй като се прави по време на бременността, без плодът да бъде обиден. “Началникът на поделение “Високорискова бременност със бранш инфекции и бременност” доцент Дяволов, в екип с началника на Първа гинекологична болница и замeстник-директор на “Майчин дом” доцент Славчев и доктор Петракиева се оправиха ослепително. Това е още едно доказателство, че експертите в нашата болница са най-хубавите в цялата страна”, сподели доцент Иван Костов, изпълнителен шеф на “Майчин дом”.



“Направихме биохимичен скрининг , с цел да проверим дали няма малформации на плода . Искахме да се убедим, че всичко с него е наред. След това пристъпихме към интервенцията. Всичко мина отлично”, показа доцент Дяволов.

Отстраняването на две миоми на бременна жена е извънредно комплицирано. Интервенцията изисква огромна точност от страна на лекарите, тъй като плодът може да бъде обиден доста елементарно.

Свързани публикации.. Най-много бебета се родиха в Майчин дом през 2017 година 0 Доц. доктор Иван Костов: Майчин дом може да стане издирван профилиран АГ- център на Балканите още в околните години 0 В Майчин дом избавиха родилка с тежко затруднение 0

“Екипът ни постоянно се сблъсква с сходни съществени случаи. Това е изцяло обикновено за нас, защото ние сме най-голямата АГ болница в страната, с най-хубавите акушер-гинеколози.”, разяснява още доцент Дяволов.

Пациентката е на 36 години от Добрич, като износва първото си дете. Тя се усеща добре след интервенцията и към момента остава под наблюдаване в „ Майчин дом “. Очаква се да бъде изписана след 10 дни. А лекарите са безапелационни, че тя ще може да роди едно крепко бебе.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР