Източник: Лев Инс Преди да тръгнете на път с кола,

...
Източник: Лев Инс Преди да тръгнете на път с кола,
Коментари Харесай

Как да пътуваме спокойно по празниците

Източник: Лев Инс

Преди да тръгнете на път с кола, е значимо да извършите следното:
проверете за изгорели крушки на стопове и фарове; сменете гумите (ако към момента не сте!), проверете налягането им; вижте в редовност ли са спирачките; проверете равнището на маслото и на охладителната течност в мотора. Долейте, в случай че е необходимо; проверете аптечката за първа помощ; уверете се, че имате наложителните документи за колата - ваучър на автомобила, винетка, застраховка, обзор и т.н.; напълнете резервоара.
Какво да вършим при пътен случай?

Не се подавайте на суматохата, следвайте три съществени стъпки:

Източник: Лев Инс

За страдание пътните произшествия са нещо, което не можем да предвидим, само че можем да вземем всички превантивни ограничения. Ако ви се случи случай, е значимо да предприемете следните стъпки:
Уверете се, че всички в автомобила са в сигурност. При ПТП сигнализирайте на телефон 112. Обезопасете автомобила със светлоотразителен триъгълник - 30 м. за градски условия и 100 м. за извънградски условия. Носете светлоотразителна жилетка отвън колата. Свържете се със застрахователната си компания, с цел да информирате за случая и да получите указания за дейностите, които би трябвало да предприемете. Ако се появят проблеми или въпроси по отношение на случая, потърсете съвет от правист, с цел да ви помогне да разберете вашите права и отговорности. Подробни правила и рекомендации за държание при ПТП може да прочетете в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.
Бъдете виновни!

Знаете, че застраховката " Гражданска отговорност " (ГО) е наложителна. Тя е ориентирана към трети лица - тези, които са потърпевши на пътя по ваша виновност, само че пази и вас.

" Гражданската отговорност " е с висока социална значителност, тъй като посредством нея се подсигурява обезщетяването на почтено потърпевшите при произшествия. От защитния механизъм на застраховката се възползват също и потърпевшите в произшествия, породени от незнайни водачи или от водачи без годна Гражданско отделение.

Изберете осигурител, който да бъде ваш сътрудник на пътя

Изключително значимо е с изключение на да имате застраховка, тя да е направена при осигурител, който да бъде ваш благонадежден сътрудник на пътя. Така да вземем за пример, " Лев Инс " ви дава опция за спомагателна застраховка,,`` за 9 лева на година, която ви обезпечава денонощен безвъзмезден асистанс на телефон 0800 10 200, до 50 км. безвъзмездна пътна помощ, в резултат на покритите опасности и експертна консултация по отношение на правата ви при ПТП.

Когато изберете цялостния пакет " Авто Каско " в " Лев Инс ", можете да разчитате на 100 % надзор на риска от кражба, денонощен КАСКО асистанс, до 200 км. безвъзмездна пътна помощ, в резултат на покритите опасности и безвъзмездни спешни услуги като подпомагане за промяна на гума, доставка на гориво и подаване на ток. Подписвайки полицата ще получите отстъпка за годишния механически обзор, а също така можете да заведете леките щети on-line през мобилно приложение.

Източник: Лев Инс

Бъдете рационални на пътя! Доверете се на верния сътрудник за вашата сигурност!

Материалът е възложен от Лев Инс
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР