Източник Фокус, снимка БулфотоПравителството управлява не с видими решения на

...
Източник Фокус, снимка БулфотоПравителството управлява не с видими решения на
Коментари Харесай

Нинова: Правителството управлява със записки между бизнесмени, Борисов да поеме отговорност

Източник " Фокус ", фотография Булфото

Правителството ръководи не с забележими решения на институциите, а с невидими мемоари сред предприемачи. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група.

" През последните седмици сме заляти от записи, мемоари, смс-и, джератари, джиранти, приели, неприели джирата. Управляват ни не с надзор върху Държавната комисия по хазарта и Национална агенция за приходите, а с скъпи инструкции към девойки в тези държавни служби от министъра на финансите ", продължи с рецензиите Нинова.

Докато ни обяснявахте, по какъв начин 20 млн. да деца с увреждания ще срутен бюджета и ги няма в страната,виждаме по какъв начин едни 20 млн. са се размятали за финансиране на медии.  Свобода на слово ли? Това наподобява е заблуда в България ", уточни Нинова.

Тя поиска премиерът Борисов да поеме отговорност, а не отговорите още веднъж да се дават от " бушони ".

Според нея са нужни промени, за които от Българска социалистическа партия за България приказват от дълго време.

" Промени в модела на опазване на здравето, в икономическия и обществен модел. Нашата цел е възобновяване на стопанската система и грижа за хората. Никой да не бъде пропуснат. Правителството на ГЕРБ и " Обединени патриоти " нито схваща тази цел, нито има потенциал да я извърши. Тяхната е оцеляване докрая на мандата. Икономическите и обществени ограничения на ръководещите не работят.

Доказват го обстоятелствата,  близо 150 хиляди нови безработни , 1% получили помощ по мярката 60 на 40. Два месеца милиони хора, обеднели без работа и приходи при растеж на цените сред 10 и 15 %. Излъгани земеделци, че страната ще им изкупи продукцията. Излъгани също, че страната ще им обезпечи да влязат в комерсиалните вериги.

Общини на прага на банкрута, данъчни промени, направени с думите на премиера : " Ще пробваме и в случай че не работи, ще ги отменим ". Т.е. работа на парче, на правилото проба-грешка, неустойчивост, неустановеност и липса на вероятност. Така не се ръководи страна ", посочи водачът на Българска социалистическа партия, представена от Фокус.

" Необходими са ни пет неща, които ние започнахме да вършим. Първо, експерти, икономисти и финансисти. Не калинките на властта, вършат действителна оценка и прогноза. Българското държавно управление предвижда минус 3 % на Брутният вътрешен продукт, само че Европейска комисия минус 10. Ако е минус 3, дефицитът ще се компенсира с 10 милиарда лева заем, само че в случай че е минус 10, какво ще се случи, уважаеми ръководещи? ", попита Нинова. Според нея финансите се възнамеряват дълготрайно. Тя попита някой дали е схванал какво е положението на бюджета?

" Ясна ни е вашата цел, да се финансира всичко наесен, тъй като предстоят избори, да се потушава напрежение.  Това не е държавническо мислене.  Парите, вложени през днешния ден, ще спестят доста от проблемите, които ни чакат наесен. Трето, дефинират се секторите, които създават максимален от Брутният вътрешен продукт и където има най-вече заети служащи ", разяснява още Нинова.

По думите й  целият държавен и институционален запас би трябвало да е ориентиран към хората.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регист

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР