Източник: фейсбукЯвно не само на депутатите не им пука за

...
Източник: фейсбукЯвно не само на депутатите не им пука за
Коментари Харесай

Слави Трифонов във Фейсбук: Не само на депутатите не им пука за суверена, а и на президента Румен Радев

Източник: фейсбук

" Явно освен на депутатите не им пука за суверена, а и на президента не му пука за суверена. А пък суверенът го е избрал за президент " , това написа в обществените мрежи шоуменът Слави Трифонов, като уточни, че днес в Държавен вестник е обнародвано решението за 8 лв. дотация на партиите.
" Какъв е изводът? Изводът е, че президентът Радев не постъпи като президент на българските гласоподаватели, а като персонален президент на Корнелия Нинова. При 1 лев дотация, през 2020 година ГЕРБ щяха да получат малко над 1 милион лв. от нашите пари.  Сега, при 8 лв. дотация, ГЕРБ ще получат над 9 милиона лв..  И отново ще натрупат нашите пари на влог. Българска социалистическа партия вместо близо 1 милион лв. дотация, ще получат 7 милиона и 600 хиляди лв. от нашите пари. Така наречените „ патриоти “ вместо 320 хиляди лв., ще получат над 2 милиона и половина лв. ", възмущава се Трифонов. 
" Представете си,  ако имаше осемкратно нарастване не на партийните дотации, а на майчинските.  Майчинските за развъждане на дете до двегодишна възраст не помръднаха тази година. Те са 380 лв. на месец. Ако бяха увеличени осем пъти от депутатите, майчинските щяха да станат 3040 лв. на месец. Ако минималната пенсия от 234 лв. и 12 стотинки беше увеличена осем пъти от депутатите, то тя щеше да стане 1872 лв. и 96 стотинки ", дава образец той. 

" По Конституция, президентът може стимулирано да върне закон в Народното събрание за ново разискване. Но той не върна за ново разискване размера на партийните дотации ",  отбелязва Трифонов и показва, че президентът Радев е имал най-малко четири претекста да го направи. 
Като първи претекст Трифонов отбелязва гласуването за 8 лв. дотация в Народното събрание. По думите му то е нелегално, тъй като се случи на трето гласоподаване, а законът разрешава две гласувания. Вторият претекст е обвързван с това, че депутатите одобриха 8 лв. дотация, само че не анулираха опцията партиите да получават неограничени дарения от бизнеса.
Третият претекст е, че някои партии още не са върнали надвзетите нелегално дотации.  Партията Българска социалистическа партия на Корнелия Нинова има да връща близо 3 милиона лв. , добавя шоуменът. Като четвърти претекст Слави Трифонов показва националният референдум през 2016 година, в който над два милиона и половина българи показаха волята си, че партийната дотация би трябвало да е 1 лев на получен глас.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР