Източник: 2 500 делегати бяха превозени в рамките на 6 месеца

...
Източник: 2 500 делегати бяха превозени в рамките на 6
месеца
Коментари Харесай

Над 100 000 км трансфери с Renault ZOE в рамките на Българското Европредседателство

Източник:

2 500 делегати бяха превозени в границите на 6 месеца с нулеви СО2 излъчвания

В края на месец юни дружно с Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз завърши и инициативата на Renault, които в ролята си на партньор, превозваха делегати със 100% електрическото Renault ZOE. В рамките на шестте месеца от председателството, Renault ZOE транспорти 2 500 посетители в партньорство със Сосиете Женерал Експресбанк и Schneider Electric.

“Щастливи сме, че имахме опцията да се включим в българското Европредседателство и да популяризираме тема, която е извънредно значима за нашата компания - устойчива подвижност. През последните шест месеца осъществихме екологично чисти трансфери със ZOE с общ пробег над 100 000 км. Горди сме, че над 2500 души изпитаха електрическата мобилност, а доста други станаха свидетели на безшумна и екологично чиста мобилност. Спестихме над 10 тона СО2 емисии.* Убедени сме, че тази самодейност е само началото на редица положителни практики, фокусирани над оползотворяването на електрическата подвижност и автомобилни иновации в България. “, съобщи Рено Пирел, генерален управител на Рено Нисан България.

Schneider Electric се включи като сътрудник в инициативата като даде зарядни станции, които остават на разположение на Летище София след края на инициативата. „ Припознахме плана, тъй като е в унисон с полезностите ни за устойчиво развиване. Зарядните станции, които предоставихме, помогнаха за намаляване на CO2 излъчванията през шестте месеца от Председателството и са част от приносът на компанията за запазване на околната среда. EVlink™ решенията за зареждане на електрически автомобили носят изгоди за обществото като работят за понижаване на негативните последствията от икономическата дейност и въздействието й върху климата и природата. “ описа Йонуц Фаркаш, регионален управител на Schneider Electric за България, Македония, Албания и Косово.

„ Сосиете Женерал Експресбанк от години подкрепя устойчиви планове в страната, като финансиране на фотоволтаични паркове, електроцентрали за производство на сила от биогаз, потребителски заеми за газификация, както и лизинг при специфични условия на електромобили “, съобщи Мартин Заимов, председател на Надзорния съвет на банката, който също е съ-председател на БАЕЗ. Според него, броят на електромобилите в България ще нарасне от 700 на 30 000 до няколко години и ще се изравни със междинните равнища за Европа. Тенденцията се поддържа и от лизинговата компания на банката - Сожелиз България, която регистрира петкратно нарастване на финансираните електрически автомобили и хибридни автомобили за интервала 2015 до 2017 година, а положителната наклонност се резервира и през 2018-а. За последните пет години, Сожелиз е финансирала „ еко “ автомобили на стойност над 30 млн. лв., като ясно показва ангажираността си към превозните средства на бъдещето.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР