Източник: 19min.bgЗа да не освиркат пак Караянчева, не щат митинг

...
Източник: 19min.bgЗа да не освиркат пак Караянчева, не щат митинг
Коментари Харесай

19min.bg: За да не освиркат пак Караянчева, не щат митинг на Шипка, а нямаме корона

Източник: 19min.bg

За да не освиркат отново Караянчева, не щат протест на Шипка, а нямаме корона. Националният действен щаб предлага да бъдат анулирани всички тържествени мероприятия по случай Националния празник на България – 3 март.

" Решението на Щаба е съобразено със мненията на привлечени към него специалисти от региона на епидемиологията, инфекциозните заболявания, вирусологията и превантивната медицина. Причина за рекомендацията, адресирана с публично писмо на ръководителя на оперативния щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски до президента на България, ръководителя на Народното събрание, министър-председателя, регионалния шеф на Стара Загора и кмета на община Казанлък, е, че скупчването на огромни групи хора на едно място е предпоставки за епидемиологични опасности ", декларират от щаба, съобщи Нова тв.

Въпреки че в страната ни няма регистриран случай на новия ковид, в последните дни се следи грипна вълна от вирус вид „ Б ” в областите Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София-област и други Общопрактикуващите лекари и учебните управления оповестяват за увеличена заболяемост от респираторни инфекции и грип, по отношение на което тук-там следва оповестяване на грипна зараза, а за учениците – и на грипна почивка. Справката на епидемиологичната обстановка демонстрира, че ситуацията в страната се усложнява и от активирането на други инфекциозни болести.

По-късно от пресцентъра на Областна администрация - Стара Загора оповестиха, че анулират

формалния обред за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка.

Достъпът на жители, искащи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен.

Въведените краткотрайни промени на придвижването в региона остават в действие.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР