Изтеглянето на руските войски от границата с Украйна може да

...
Изтеглянето на руските войски от границата с Украйна може да
Коментари Харесай

Киев: Изтеглянето на руските войски не е достатъчно за решаването на конфликта в Донбас

Изтеглянето на съветските войски от границата с Украйна може да докара до понижаване на напрежението, само че не е задоволително за решаването на спора в Донбас, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Ройтерс в петък.

Кулеба прикани западните сътрудници на Украйна да продължат деликатно да наблюдават обстановката и да подхващат ефикасни ограничения за сдържането на Русия.

Руските управляващи оповестиха през вчерашния ден, че са наредили на бойците, разположение наоколо до руско-украинската граница, да се върнат назад в базите си, като с това наподобява даде сигнал, че поставя завършек на скупчването на десетки хиляди бойци по границата с Украйна.

По-рано в петък ТАСС съобщи, че съветското министерство на защитата е почнало да трансферира войските, взели участие в маневри в Южна Русия, назад в пунктовете за непрекъсната дислокация.

В момента войсковите подразделения и съединения от Южния боен окръг и Въздушнодесантните войски се придвижват до жп гари и летища, качват се на десантни кораби, жп платформи и самолети от военнотранспортната авиация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР