Изтече крайният срок за възражения по изравнителните сметки за парно.

...
Изтече крайният срок за възражения по изравнителните сметки за парно.
Коментари Харесай

Опашки се извиха пред касите на „Топлофикация“ заради изравнителните сметки

Изтече крайният период за възражения по изравнителните сметки за парно. Това провокира и скупчване на хора пред касите на столичната "Топлофикация ".

Васил Борисов се реди на каса на сдружението, единствено с цел да му разтълкуват фактурата. „ Отивам и крещя - Какви отговорности имам към "Топлофикация ". Тя на компютъра дамата вика "44,39 лв. ". Плащам ги. След 2 дни получавам това нещо - "Суми за доплащане " 397 лв., и се чудя какво става. На едното място имам 44, тук излиза 400 лв. “, споделя пред БТВ Васил Борисов.

След 30 минути очакване към този момент е на гишето. „ Нищо не ми стана ясно. Виж какво ми връчват - че дължа не тези пари. Дължа 1294 лв.. Това е за целия сезон - 1552. Живей! Иди, та живей!, разяснява Васил Борисов.

Пред основния офис на сдружението опашки също има. Част от хората чакат, с цел да подадат тъжби.

„ Не употребявам парно. Само топла вода и все пак заплащам. Трябваше да ми върнат 40 и недостатък лв.. Изведнъж получавам известие, че би трябвало да платя 167 лв.. Дали има страна в света, в която да не ползваш парно и да плащаш? “, пита Райна Ангелова.

До момента посредством прихващане от сдружението са възстановили 24 милиона лв. на клиенти.

„ Те са получили един път изравнителна сметка от топлинния счетоводител. В момента изпращаме обща фактура за целия отоплителен сезон на база на действителното ползване и фактурираните количества. Така че може би това е в основата на известното комплициране и напрежение измежду потребителите “, изясни представителят на „ Топлофикация “-София Елизабет Павлова.

Освен на гише, пари могат да бъдат върнати и по банков път след подадено заявление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР