Изтъкнатият съвременен тенор Фабио Армилиато е една от петте звезди,

...
Изтъкнатият съвременен тенор Фабио Армилиато е една от петте звезди,
Коментари Харесай

Оперната звезда Фабио Армилиато идва на Античния

Изтъкнатият актуален тенор Фабио Армилиато е една от петте звезди, които ще изпълнят известни оперни арии в концерта, отдаден на великия Енрико Карузо на 12 юни в Античен спектакъл Пловдив. Впечатляващото му артистично наличие, прелестният му глас, високият указател и изключителна благозвучност са видяни от режисьора Уди Алън, който го кани да взе участие във кино лентата „ На Рим с обич “.

Армилиато дебютира в операта „ Симоне Боканегра “, а сполучливото му показване го изстрелва непосредствено на сцените на най-престижните оперни театри - Метрополитън опера, Миланската канара, Парижката опера, Teatro Real в Мадрид, Операта в Сан Франциско, Виенската, Арена ди Верона, Римската опера, Ковънт Гардън и други

Честите и сполучливи гастроли на Фабио Армилиато на сцената на Метрополитън опера са видяни от гениалния сценарист, режисьор и артист Уди Алън. Самият Армилиато споделя, че присъединяване му в лентата като артист е било забавно и друго прекарване. Партнира си с Алек Болдуин и Пенелопе Круз, а във кино лентата звучи неговия глас на британски.

Справя се сполучливо и с ролята на траурен сътрудник, който пее арии, само че единствено под душа. След премиерата на „ На Рим с обич “ през 2012 година известността му нараства неимоверно.

В момента гастролите на Фабио Армилиато са най-вече на Стария континент, а програмата му с изключение на със театрални изяви, е изпълнена с мастър класове, на които преподава тънкостите на италианското оперно пеене.

На 12 юни на сцената на Античния спектакъл в Пловдив ще се насладим и на гения на тенорите Анджело Фиоре и златните български гласове Иван Момиров, Валери Георгиев и Даниел Дамянов. Италиански привкус в концертната вечер ще добави диригентът Лоренцо Бизари.

Пловдивската аудитория ще има опцията да чуе обичани оперни арии, след които “La donna e mobile”, „ Granada”, “O’sole mio” и известни италиански канцонети, изпълнени от брилянти тенори и оркестъра на Държавна опера Варна.

Билетите за събитието са в продажба в мрежата на Eventim и касата пред община Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР