Изслушване на основателя на WikiLeaks във Върховния британски съд в

...
Изслушване на основателя на WikiLeaks във Върховния британски съд в
Коментари Харесай

Изслушването за екстрадиране на Джулиан Асандж в САЩ приключва в Лондон, решение не се очаква поне до следващия месец

Изслушване на създателя на WikiLeaks във Върховния английски съд в Лондон за възможното му последно обжалване, оспорващо изгонването му в Съединени американски щати завършиха в сряда. Не се чака съдът да вземе решение за ориста на австралийския издател най-малко до идващия месец.

Двудневното чуване на обжалването пред състав от двама съдии завърши, откакто американските юристи се произнесоха причини, защото те желаят да накарат 52-годишния Асандж да бъде изпратен в Съединени американски щати, с цел да се изправи пред обвинявания в шпионаж за издание на секретни американски военни документи преди 14 години.

Адвокатът Клеър Добин, представляващ държавното управление на Съединени американски щати, твърди, че казусът е учреден по отношение на „ закон, доказателства “ и „ не политическо ентусиазъм “, отхвърляйки обвиняванията, че преследването на Асанж е политически стимулирано.

„ Джулиан е политически пандизчия и той би трябвало да бъде освободен “, брачната половинка на Асанж, Стела, сподели в тирада пред съда.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР