Археолози откриха скелетите на петима души без ръце и крака

...
Археолози откриха скелетите на петима души без ръце и крака
Коментари Харесай

Намериха пет скелета без ръце и крака пред къщата на нацистки лидер в Полша

Археолози откриха скелетите на петима души без ръце и крайници в някогашна нацистка военна база в Полша, оповестява Си Ен Ен.

Изследователите попаднаха на страната находка до момента в който изучаваха нацистки команден център, прочут като „ Вълчата бърлога “ в Герлоз. Те са уведомили локалните управляващи и са получили позволение за осъществяването на спомагателни разкопки.

Скелетите са принадлежали на трима възрастни, младеж и новородено бебе, се споделя в изказването на фондация „ Летебра “, основана в полския град Гданск.

Ако човек няма обучение, храна и пари, той става като животно
Петте тела са били подредени едно до друго, обърнати в една и съща посока. Скелетните фрагменти са открити пред къща, за която се знае, че е била населявана от нацисткия пълководец Херман Гьоринг. За него се знае, че е бил водач през Първата международна война, само че по-късно свата един от най-могъщите нацистки водачи по време на Втората международна война.

Покрай скелетите без ръце и крайници археолозите разкрили изгорели дъски и остатъци от канализационна инфраструктура, само че няма следи от облекла.

Адриана Костржева, член на борда на шефовете на фондацията, споделя пред Си Ен Ен, че екипът в началото е помислил, че разкопава остаряла баня поради откритите тръби. След това обаче са попаднали на пепел и изгорен ключ. Едва най-после са видели фрагмента от едия череп.

„ Беше доста изненадващо “, изяснява Адриана Костржева.

Фондацията чака да чуе резултатите от полицейско следствие на останките, тъй като към момента има доста въпроси, които остават без отговор.

„ Има доста теории за неналичието на ръце и крайници. В момента е доста мъчно да се даде един отговор на този въпрос “, разяснява още Адриана Костржева.

Важна последваща стъпка е да се откри възрастта на останките посредством радиовъглеродно датиране.

Умишлено издигната на километри от цивилизацията – в горите на североизточна Полша, „ Вълчата бърлога “ с повърхност от 6,5 квадратни километра е била щаб на нацистите на Източния фронт. Базата е била една от най-големите по рода си в Европа, настояват още от фондацията.

Според откривателите уникалността на това изобретение се крие във обстоятелството, че телата са заровени в пространствата на най-строго охранявания комплекс на Третия райх. Хитлер прекара там близо три години.

Крепостта е била мястото на интервенция „ Валкирия “ – несполучлив опит за държавен прелом посредством убийството на Хитлер през юли 1944 година, преди да бъде разрушена през януари 1945 година, с цел да не попадне в ръцете на настъпващата Съветска войска.

 

Инфо: бТВ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР