Изследванията на българските пациенти, прекарали коронавирусна инфекция, показват, че е

...
Изследванията на българските пациенти, прекарали коронавирусна инфекция, показват, че е
Коментари Харесай

След COVID-19 - как да пазим сърцето

Изследванията на българските пациенти, прекарали коронавирусна зараза, демонстрират, че е наранено.  Миокардит не се среща като следствие от болестта, а перикардит имат доста дребен брой хора. По думите му обаче постоянно излекувалите се от COVID-19 имат сърцетуптене, повода е, че дихателната им система не е на 100% възобновена. Това изясни пред btv кардиологът доктор Зоран Станков.
„ Възрастта води със себе си много съпътстващи болести, които са съществени рискови фактори и усилват % на смъртността при тези пациенти.
 Защо белият дроб, сърцето и бъбреците се повреждат при COVID-19 Защо белият дроб, сърцето и бъбреците се повреждат при COVID-19
" По информация на сътрудниците заболяването визира най-често белия дроб. Характерното за Коронавирус е това, че тя провокира инфектиране в най-малки...
Изненадващо е, само че най-вече са умрелите пациенти със сърдечна непълнота, те са повече и от пациентите с белодробни болести “, посочи доктор Станков.
Кардиологът уточни, че коронавирусната зараза води до тромбоза на микросъдовете и това е главната причина да се изписват антикулаголанти за разреждане на кръвта. Те се назначават профилактично.
Той съобщи, че главният въпрос е какъв брой дълго пациентите би трябвало да одобряват такива препарати, откакто са се преборили със болестта.
„ Пациентите, които са го изкарали тежко и към момента не са в добър физическа потенциал, съгласно някои данни, е добре да одобряват най-малко 45 дни антикулаголантното лекуване.
 Сърцето, белият дроб и бъбреците след COVID-19: За какво да внимаваме Сърцето, белият дроб и бъбреците след COVID-19: За какво да внимаваме
Широкоизвестно е към този момент, че главните провали на заболяването са на белите дробове. Всички са чували за тази атипична пневмония, както я на...
Няма протокол и при всеки пациент се преценя самостоятелно по кое време медикаментите да се прекратят “, добави той.
Според него след преболедуване на болестта наложително би трябвало да се наблюдава от доктор възстановителния развой, тъй като към момента не са ясни страничните резултати от болестта.
Д-р Станков предложи директно след приключване на карантината пациентите да посетят кардиолог и да си създадат цялостни кръвни проучвания.
Лекарят регистрира отрицателната наклонност, че поради пандемията хората се опасяват да отидат на профилактичен обзор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР