Изследвания, ръководени от турски университет, стигат до извода, че Турция

...
Изследвания, ръководени от турски университет, стигат до извода, че Турция
Коментари Харесай

Проучване: Турците имат сходни гени с италианците и испанцит...

Изследвания, ръководени от турски университет, стигат до извода, че Турция е мост сред Изтока и Запада със своята генетична конструкция, също като географията си.

Изследването е извършено с присъединяване на медицинския факултет към Университета Коч (Истанбул), Фондация " Суна Инан Кърач ", дружно с университета „ Рокфелер “ (Ню Йорк), университета „ Йейл “ и университета в Кардиф и Нюйоркското учебно заведение по медицина „ Икан “ в планината Синай под управлението на университета Билкент (Анкара), катедра „ Молекулярна биология и генетика “.

Амбициозният план изследва ДНК на почти 4000 души от всички 81 провинции на Турция.

Изпълнителният шеф на плана, преподавателят в университета в Билкент, проф. Тайфун Йозлик, показа резултатите от проучването пред Анадолската Агенция.

Йозжелик сподели, че са получили тези значими данни за подробната генетична конструкция на турското общество в изследването, което е траяло към 10 години и е осъществено с бюджет от 10 милиона $.

" Резултатите от нашето изследване демонстрираха, че Турция има високо равнище на генетично многообразие ", сподели той.

Отбелязвайки, че има общи генетични съставни елементи сред турското общество и обществата на Балканите, Кавказ и Близкия Изток, Йозчелик акцентира, че има и по-високо равнище на подобие с европейските общества.

„ Турция, както и географското й местонахождение, е мост сред Изтока и Запада със своята генетична конструкция “, акцентира той.

Той сподели, че резултатите сочат генетичните резултати на миграционните събития, които са се случили до момента в анадолската география.

„ Констатирахме, че турското общество има близки връзки с хората, живеещи изключително в района на Тоскана в Италия. Втората страна в тази близка връзка е разпозната като Испания.

„ Тези открития може да отразяват резултатите от неолитната миграция на първите фермери на Анадола в Европа “, добави той.Йозчелик сподели, че най -изчерпателната генетична база данни до момента за турското общество е основана с помощта на това проучване, като отбелязва, че са открити първичните генетични промени в турското общество.

" Констатациите също разкриха огромен брой редки генетични промени, които преди този момент не бяха открити, само че може да са свързани с заболяване ", сподели Йозчелик. „ Идентифицирането на такива генетични промени е мощна основа за бъдещи проучвания на човешката генетика, изключително в Турция “, сподели той.

„ Създадената база данни е предопределена за разкриване на генетични промени в кандидат-гени, които са редки и предизвикват болести с един ген, както и за разкриване на комплицирани болести като затлъстяване и диабет. Това ще бъде скъп референтен запас за установяване на генетичната сензитивност. Базата данни е налична за откривателите. "

Той също по този начин заяви, че научна публикация за генетичната конструкция на турското общество е оповестена пред научния свят в публикация в формалното издание на Американската академия на науките (Proceedings of the National Academy of Sciences).

Докторантът на университета Билкент Есе Карс, водещият създател на публикацията, съобщи, че всеки човек носи по две копия от всеки ген, завещан от майка си и татко си.

„ Рецесивни болести пораждат, когато генетичните промени, които предизвикват заболяването, участват и в двете копия.

„ Когато майката и бащата са родственици, тази възможност е много огромна. Резултатите от това проучване ще бъдат потребни при откриването на генетични промени при незнайни до момента рецесивни болести. "

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР