Изследвания доказват, че навикът да преглеждате телефона си вечер може

...
Изследвания доказват, че навикът да преглеждате телефона си вечер може
Коментари Харесай

Ето защо трябва да изключваме телефона си вечер

Изследвания потвърждават, че навикът да преглеждате телефона си вечер може да докара до нарушавания в съня. Сега обаче психолозите поучават тотално да изключим телефоните през нощта, с цел да избегнем по-сериозни опасности. Проучване с присъединяване на 90 хиляди души е потвърдило връзката сред навика да използваме телефона си преди заспиване и риска от развиване на меланхолия, неврози и биполярно разстройство.
В проучването, резултатите от което са оповестени в списание The Lancet Psychiatry, са взели присъединяване доброволци на възраст от 37 до 73 години. В продължение на 7 дни те са носили на китките си специали усторйтва, които разрешават да се наблюдават измененията в естествените ритми на тялото, които контролират съня и работата (т.нар. циркадски ритми).
По този метод е било открито, че доброволците, които са употребили смарт телефоните си след 22 часа, са със мощно нарушени циркадски ритми. Участниците в опита имали усложнения с нощния сън, а денем страдали от намалена продуктивност. В дълготрайна вероятност, съгласно създателите на изследванието, тези промени може да покачат риска от развиване на меланхолия и биполярно разстройство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР