Изследване в Израел показа, че защитата от варианта Омикрон почти

...
Изследване в Израел показа, че защитата от варианта Омикрон почти
Коментари Харесай

Израелско изследване: От четвърта доза ваксина срещу COVID-19 има малка полза срещу Омикрон

Изследване в Израел сподели, че отбраната от разновидността Омикрон съвсем не се въздейства от четвърта доза ваксина против COVID-19, заяви ДПА.

След четвъртата доза антителата на здравните служащи, взели участие в проучването, са се върнали към равнища като след третата инжекция. Случаите на болест отново са били чести.

Разболелите се медици са имали най-вече леки признаци, само че вирусният товар при множеството е бил висок и те са били евентуално заразни.

Данните демонстрират, че четвъртата доза не покачва имунитета, а единствено го връща към най-високите равнища, предава Българска телеграфна агенция.

В умозаключение създателите споделят, че " ниската резултатност за попречване на заразяване с лек или асимтоматичен Омикрон и капацитетът на заразилите се да предават инфекцията демонстрират, че е належащо незабавно създаване на ваксини от последващо потомство. "

" Тези данни от Израел са по-скоро против четвърта доза за всички ", написа  немският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах в Twitter.

За по-възрастните и уязвими хора обаче четвъртата доза ще е по-скоро потребна поради хипотетичния резултат против тежки признаци и гибел, акцентират създателите.

За проучването група от към 150 души са получили четвърта доза ваксина на Pfizer/BioNTech а друга група от към 120 участници са получили имунизацията на Moderna. Показателите са съпоставени с контролни групи от хора с три дози.

Резултатите от проучването още не са рецензирани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР