Изследване на Рего през октомври открои като проблем номер едно

...
Изследване на Рего през октомври открои като проблем номер едно
Коментари Харесай

Институт изясни до какво води паниката около коронавируса и поиска електронни рецепти

Изследване на Рего през октомври открои като проблем номер едно за българските жители положението на здравната система. Катализирането на проблемите в нея от Ковид рецесията изисква незабавни и целеви политики, които да я стабилизират.
Паниката, която сега се основава лавинообразно у хората води до презапасяване с медикаменти. Така за доста от нуждаещите се не стигат, а за мнозина те са от животоспасяващо значение. Една от аргументите за казуса са хартиените предписания, които се употребяват в България още от XIX век, регистрира институтът.
 Депутат уточни съответни хрумвания на Българска социалистическа партия за смяна в здравната система Депутат уточни съответни хрумвания на Българска социалистическа партия за смяна в здравната система
Ковид не повреди здравната система. Просто сподели, какъв брой сбърканата е тя. Трябва да я променим Предупреждаваме за това от години. Сега...
В момента стигаме до обстановка при която с една изписана рецепта пациент може да мине през няколко аптеки и да купи какъв брой пъти желае нещата от нея. После може да я даде на различен и да се получи верига.
Нов миг, който всеобщо се разви в корона действителността е невъзможността на хора със признаци, към този момент заболели и карантинирани хора да получат хартиени предписания. Масово се изписват предписания и се изпращат по мобилни приложения, само че това е нарушаване на закона (ЗЛПХМ), тъй като фармацевтите би трябвало да отпускат медикаменти единствено против хартиена рецепта. Мобилните предписания също се предават от ръка на ръка във вълната на паническо презапасяване.
Моралът на фармацевтите е подложен на тестване, тъй като би трябвало да се оказва помощ на нуждаещите се (за някои е въпрос на оцеляване) или да нарушават закона. Не е ясно и кой има в действителност потребност и кой се презапасява. Особено наболял сега е въпросът с антибиотиците. В никакъв случай не би трябвало да се позволяват две неща: недостиг на антибиотици и основаване на черен пазар за медикаменти свързани с лекуване на корона вируса.
Всичко изброено постанова въвеждането на електронно здравно досие и електронна рецепта. Има работещи европейски модели, които да ни послужат за насочна точка. Това ще е в полза на тримата по веригата - лекари, фармацевти и заболели.
 Станимир Хасърджиев: Сериозно издиша и първичната извънболнична помощ Станимир Хасърджиев: Сериозно издиша и първичната извънболнична помощ
„ По-добре е пациентите да чакат в колите за спешна помощ, в сравнение с вкъщи си, само че неприятното е, че сега нашата здравна система е изправена прочие..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР