Изследване на Европейската комисия показва, че заради дистанционното обучение децата

...
Изследване на Европейската комисия показва, че заради дистанционното обучение децата
Коментари Харесай

Изследване: Учителите ни се справят по-добре с онлайн обучението, отколкото европейските

Изследване на Европейската комисия демонстрира, че поради отдалеченото образование децата прекарват приблизително по шест часа и половина в онлайн среда дневно. В същото време български специалисти настояват, че учителите у нас се оправят по-добре с образованието в онлайн среда спрямо техните европейски сътрудници, заяви БНР.   

Според изследвания на Центъра за безвреден интернет българските учители доста по-бързо и гъвкаво са организирали средата за действително образование и контакт през интернет в съпоставяне със своите европейски сътрудници. Заключенията са от сравнителни партньорски наблюдения на организацията във Франция и Англия, споделя координаторът на центъра Георги Апостолов.  
 Сигнал: Заразени с ковид учители преподавали на деца в село Царевци Сигнал: Заразени с ковид учители преподавали на деца в село Царевци
Болни от COVID-19 учители са преподавали на децата в главно учебно заведение " Петър Берон " в село Царевци до Аврен. За това алармират Българска национална телевизия прочие..

" В огромни западноевропейски страни това се случваше като известие - кой урок да се приготви, по-късно изпращане на тест, попълване на проби и инспекции, без действително наличие на учителя. Докато при нас доста учители се постараха и фактически водеха уроците онлайн ".  

Дистанционното образование у нас е заело и близо 80 % от родителите. Същевременно обаче удълженият престой в онлайн средата предизвика редица опасности за физическото и психическото здраве на децата.  

" Но по какъв начин се случва и какво вършат децата през тези часове, нещо, което може да се управлява от виновни възрастни, тука приказваме за преподаватели и приказваме за родители ", се показва още в проучването. 

Още:
 35% от учителите ще изоставен, в случай че им желаят зелен документ 35% от учителите ще изоставен, в случай че им желаят зелен документ
Близо 35% от българските учители споделят, че биха напуснали системата при въвеждане на зелен документ. Неодобрението на въвеждането на...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР