Изследователи в областта на сигурността са открили злонамерен софтуер, създаден

...
Изследователи в областта на сигурността са открили злонамерен софтуер, създаден
Коментари Харесай

Нов злонамерен софтуер атакува потребителите на Facebook Messenger

Изследователи в региона на сигурността са разкрили злоумишлен програмен продукт, основан за нерегламентиран рандеман на криптовалути през непознати устройства , който в този момент се насочва към потребителите на Фейсбук Messenger. Digmine е затулен като видео файл, нормално с името video_xxxx.zip, предизвестяват от Trend Micro. Злонамереният програмен продукт се задейства с стартирането на файла, като конфигурира свое уголемение за Chrome, което му разрешава да реализира достъп до профила на засегнатия консуматор във Фейсбук и да изпрати инфектирани известия до всичките му контакти.

Добрата вест е, че Digmine визира единствено тези консуматори, които имат достъп до него през версия на Chrome за настолен компютър. Ако отворите файла през мобилно приложение, от Trend Micro са безапелационни, че няма заплаха за вашето устройство . Към момента новият злоумишлен програмен продукт е засечен в Южна Корея, Виетнам, Азербайджан, Украйна, Виетнам, Филипините, Тайланд и Венецуела, само че от Trend Micro предизвестяват, че, поради вградената му функционалност за разпространяване, е изцяло допустимо той да се появи извънредно бързо и в други региони.

След като Digimine се конфигурира на вашата машина, той изтегля голям брой съставни елементи, в това число стратегия за рандеман на криптовалути , която в тази ситуация извлича виртуалната парична единица Monero. От Фейсбук към този момент оповестиха, че са премахнали от платформата си всички връзки, свързани със злонамерения програмен продукт, само че, както отбелязва Bleeping Computer, хакерите са в положение да трансформират настоящите връзки, с цел да може Digmine да продължи да се популяризира и да завладява сметки.

И до момента в който експертите в действителност се оправят с новото предизвикателство, потребителите би трябвало постоянно да демонстрират огромна нерешителност, когато получават някакви линкове, било то и от хора, които добре познават.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР