Изследователи твърдят, че мозъкът ни е биологичен компютър, а нашето

...
Изследователи твърдят, че мозъкът ни е биологичен компютър, а нашето
Коментари Харесай

Учени: Душата не умира – тя просто се връща във Вселената!

 Изследователи настояват, че мозъкът ни е биологичен компютър, а нашето схващане е стратегия, извършва от този компютър, която не изчезва даже след гибелта ни.

Сравнително скорошното изобретение на двама водещи учени в тяхната област шокира научния свят – те настояват, че в действителност мозъкът ни е биологичен компютър, а нашето схващане е стратегия, изпълнявана от този компютър, която не изчезва даже след гибелта ни.

Както изясняват учените, след гибелта на физическото тяло на индивида, му не умира, съдържащата се в нея информация се връща назад във Вселената. В продължение на доста епохи най-хубавите мозъци на човечеството са били ангажирани в безкрайна полемика за това дали душата съществува и в случай че тя съществува, то дали тя е безсмъртна или умира с тялото.

Тайнствената природа на човешката душа притегля вниманието на доста генерации учени … и едвам относително неотдавна екип от откриватели разкрили нов теоретичен факт за човешката душа. Всъщност душата ни въобще не умира, тя просто се връща във Вселената.

От 1995 година доктор Стюарт Хамероф, американски физик и почетен лекар в Катедрата по анестезиология и логика на психиката в Университета в Аризона, дружно със сър Роджър Пенроуз, физик в Университета в Оксфорд, работят върху квантовата доктрина на съзнанието, учредена на визията, че душата (или това, което   я наричат) се поддържа от мозъчни клетъчни структури, наречени микротръбички.

Тази революционна (и предизвикателна) доктрина твърди, че човешката душа се задържа на мястото си от мозъчни кафези посредством субклетъчни формирания, наречени микротръбички.

Учените считат, че това, което хората възприемат като схващане, в действителност е композиция от резултатите на квантовото привличане, създавани от по този начин наречените микротръбички. Изследователите са нарекли процеса «Orchestrated Objective Reduction» (Orch-OR).

В тази доктрина се изяснява, че когато хората се намират в положение, нормално наричано „ клинична гибел “, микротръбичките, ситуирани в мозъка им, губят своето квантово положение, само че съдържащата се в тях информация въобще не се унищожава. Или както споделят самите учени, когато хората умират, душата им не умира дружно с тях, а просто се връща във Вселената.

В изявление за Science Channel доктор Хамероф  изяснява теорията си по-подробно:

„ Представете си, че сърцето на индивида е спряло да бие, че кръвта към този момент не тече през съдовете му, че микротръбичките са изгубили своето квантово положение. Но квантовата информация, съдържаща се в микротръбичките, въобще не се унищожава – и също така – тя не може да бъде унищожена, тя единствено се връща във Вселената, разтваряйки се в нея. Ако пациентът се реанимира, тази квантова информация се връща в микротръбичките, и върнатият към живота пациент по-късно споделя, че е видял нещо велико на прага на гибелта.

„ Ако пациентът почине, доста е допустимо тази квантова информация да продължи безкрайно битие отвън тялото – под формата, която нормално назоваваме душа. “

Както се твърди от тази доктрина, човешката душа е нещо доста повече в сравнение с просто резултат от взаимоотношението на невроните в мозъка ни и най-вероятно всяка душа е съществувала не от момента, в който сме се родили, а от началото на времето.

източник cluber

Вгледайте се в метода, по който човек се смее и … ще видите душата му!

 

Погледайте по какъв начин се смее човек. И незабавно ще ви стане явен. В този миг той ще стане себе си, в случай че смехът му е откровен. Но не толкоз постоянно хората се…

Цялата публикация

Езотерика: Симптомите на болната душа, лекуване – II

 

Продължение от ТУК. Всъщност да се разпознае загубата на душа е напълно просто, в случай че знаете какво да търсите. Ето лист с няколко типичен признака: Струва ви се, че сте разкъсани…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР