Изследователи ще извършат ДНК тест на може би най-големия картоф

...
Изследователи ще извършат ДНК тест на може би най-големия картоф
Коментари Харесай

Ще направят ДНК тест на „най-големия картоф в света“, за да се уверят, че е картоф

Изследователи ще извършат ДНК тест на може би най-големия картоф в света, с цел да се уверят, че в реалност е картоф.

Миналия август Колин и Дона Крейг-Браун – двойка, живееща край Хамилтън, Нова Зеландия – се натъкват на безусловно неповторим (потенциален) картоф в своята градина. Зеленчукът, който те кръщават Дъг, тежи 7,8 кг и по всяка възможност е един от най-големите в света.

„ Изровихме тази гигантска грудка и си казахме – „ какво е това? “ Някакъв чудноват гъбичен тумор? “, споделя Колин пред „ Вашингтон поуст “. Заедно с Дона двамата не престават да копаят и откриват, че картофът в действителност е един истински звяр.

Картофът минава сполучливо през първата поредност от проби, при които Колин изяжда част от него и афишира – „ Скъпа, това е прокълнат картоф! “.

Двойката кандидатства за Книгата за върховете на Гинес. Дъг би трябвало да бие с лекост досегашния рекордьор (едва 4,98 кг). Разбира се, в случай че това фактически е картоф. За тази цел първо зеленчукът ще бъде тестван с ДНК тест.

„ Какво си мислят, че сме го модифицирали генетично ли? – споделя Колин. – Искам да им потвърдим, че бъркат. Ще сторим всичко, което изискат от нас “.

Двойката се притеснява, че Дъг може да загуби част от тежестта си, до момента в който чака върхът да бъде доказан, и даже да изсъхне и да хване плесен. Ето за какво те са го поставили във фризер в желанието си да забавят тези процеси.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР