Изследователи от външния екип по сигурността на „Гугъл“ разкриха безпрецедентна

...
Изследователи от външния екип по сигурността на „Гугъл“ разкриха безпрецедентна
Коментари Харесай

Кошмарни новини за потребителите на iPhone

Изследователи от външния екип по сигурността на „ Google “ разкриха невиждана хакерска интервенция за iPhone, която е атакувала „ хиляди консуматори седмично “, до момента в който не е била прекратена през януари. Това оповестява Гардиън.



Операцията, траяла 2,5 години, е употребила дребна сбирка от хакнати уеб страници, с цел да доставя злоумишлен програмен продукт за iPhone на посетителите им.

Потребителите са били компрометирани просто като посещават уеб страниците: не е било належащо взаимоотношение, а някои от методите, употребявани от хакерите, са засегнали даже изцяло настоящи телефони.

Веднъж хакнати, най-дълбоките секрети на потребителя са били разполагаем на нападателите.

Местоположението им се е обновявало всяка минута; разрушени са били приложенията на устройството им, съдържащи всичките им пароли, както и историята на чата им в известни мрежи като WhatsApp, Telegram и iMessage, имало е достъп и до техните клиенти и тяхната база данни в Gmail.



Единственото утешение е, че имплантатът не е бил резистентен: когато се рестартира телефонът, той се почиства от паметта, в случай че потребителят не посети злепоставен уебсайт.

Според Ян Биър, откривател по сигурността в „ Google “, „ като се има поради размерът на открадната информация, нападателите въпреки всичко са могли да поддържат непрекъснат достъп до разнообразни сметки и услуги, даже и откакто изгубят достъп до устройството “, прецизира БГНЕС.

„ Google “ съобщи, че е съобщила за проблемите със сигурността на „ Епъл “ на 1 февруари. Тогава „ Епъл “ е пуснала актуализация на операционната система, която отстранила минусите на 7 февруари.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР