Изразяваме искреното си разочарование от публичното неглижиране на нашия бранш,

...
Изразяваме искреното си разочарование от публичното неглижиране на нашия бранш,
Коментари Харесай

Ресторантьори към властта: Вие ни унижавате и манипулирате

 Изразяваме откровеното си отчаяние от общественото неглижиране на нашия отрасъл, което се следи през последните дни. Вече разбрахме, че ние и нашите чиновници няма да получим поддръжка. Това се споделя в офиицална позиция на Българската асоциация на заведенията.

Нейните представители са наясно, че в тази тежка обстановка е доста мъчно да бъдат подредени целите, като все още бизнесите, които са публично затворени със заповед на здравния министър, явно не са измежду тях. Това обаче не значи да бъдем унижавани и противопоставяни на други браншове от българската стопанска система от синдикални водачи и висши представители на страната, настояват те.

От БАЗ са безапелационни, че нямат искания да схващат от организация на индустриално дружество или фабрика. Уважават труда на всеки, който прави бизнес и заплаща заплати и налози в България. Но не одобряват " манипулативни изказвания ", че " над 48% от работещите в хотелиерството и ресторантьорството у нас към този момент са се възползвали от мярката 60:40.

" Още от началото на рецесията се вършат опити за манипулиране на публично мнение, свързани с нашите претенции, по тази причина още веднъж подчертаваме - не сме търсили помощ от страната за заплащане на заеми и наеми, а поддръжка да задържим чиновниците си по време на карантина, когато бизнесът ни не работи.

И още един път подсещаме – ние сме затворени с министерска заповед и не генерираме никакви доходи, а единствено разноски. Не работим с понижен потенциал, с цел да се възползваме от мярката 60:40, която би ни била потребна, когато отворим още веднъж. Дори висши управителни фрагменти на страната споделят, че това е мярка за бизнеси, които въпреки всичко работят. А ние сме затворени! ", пишат от БАЗ.

Те разкриват, че в туристическия, ресторантьорския и всички съпътстващи ги сектори са заети към 480 000 души, което, в случай че се изходи от данните на Националния статистически институт за 2019 година, съставлява близо 22% от интензивно работещите българи. Това са хора и ориси, чиито права досега страната не съумява да отбрани. Нещо повече – макар многочислените им молби за среща с формалните институции, каквато и да било противоположна връзка до момента липсва.

" Ние сме в непрекъснат контакт с работещите в нашия отрасъл, които от ден дневно са все по-отчаяни, тъй като не усещат никаква поддръжка от страна на страната и настроенията измежду браншовите организации стават все по-остри! Надяваме се здравната рецесия да отмине допустимо най-скоро и призоваваме да се съблюдават наложените ограничения. Но тогава ще пристигна икономическата. И доста хора очевидно ще се изненадат какъв брой браншове от българската стопанска система са обвързани с нашия отрасъл, който сега неглижират и подценяват. Но призоваваме – откакто сега не можете да ни помогнете, най-малко не ни унижавайте! ", по този начин приключва позицията на  Българската асоциация на заведенията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР