Изразената в интервюто позиция от Дарина Григорова е нейно лично

...
Изразената в интервюто позиция от Дарина Григорова е нейно лично
Коментари Харесай

Софийският университет се разграничи от преподавателка заради проруска пропаганда

Изразената в изявлението позиция от Дарина Григорова е нейно персонално мнение, което няма никаква връзка с духа на Софийския университет

Академичният съвет на СУ „ Свети Климент Охридски " се разграничи от историка проф. Дарина Григорова поради агитация. Това се схваща от известие, оповестено в уеб страницата на университета.

" Считаме, че материали с сходно наличие нагнетяват в допълнение съществуващото в страната публично напрежение и обслужват ползите на пропагандата, обвързвана с войната в Украйна. Изразената в изявлението позиция от Дарина Григорова е нейно персонално мнение, което няма никаква връзка с духа на Софийския университет като средище на хуманността, разсъдъка и академизма. Намираме за неприемливо сходно държание от страна на академични учител, още повече, че в изявлението се пропагандират намерено и политически хрумвания, които директно въздействат върху настоящия публичен живот в България и уронват престижа и престижа на най-старото висше учебно заведение в страната ", гласи известието.

Става дума за изявление на професорката пред " Поглед ", в което тя споделя, че след денацификацията на Украйна, която съгласно нея е въпрос на време, ще последва денацификация и на България.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР