Кариерната борса се организира за втора поредна година и премина

...
Кариерната борса се организира за втора поредна година и премина
Коментари Харесай

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ срещна студенти с ключови работодатели от региона

Кариерната борса се провежда за втора поредна година и мина при голям интерес

Ежегодна кариерна борса се организира в Медицинския корпус на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “. Инициатор на събитието е Факултет по механически науки, по концепция на доцент Адриана Георгиева, началник на Катедрата „ Химични технологии “.

Събитието се откри от проф. Ирена Марковска, зам. ректор по качество на образование, акредитацията и фрагментите, проф. Севдалина Турманова, зам. ректор по образователната активност, доцент Янчо Христов, декан на Факултет по Технически науки (ФТН) и доцент Ивайло Беловски, зам. декан на ФТН.

„ Скъпи студенти през днешния ден имате опция да се срещнете с представители на сериозния бизнес в Бургас. Съветът ми към вас е да употребявате тази опция. “, сподели проф. Ирена Марковска, зам. ректор по качество на образование, акредитацията и фрагментите. Тя увери бизнеса, че студентите на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ са качествени хора и експерти.

„ Изключително се веселя, че годишната борса на Факултета по Технически науки продължава да бъде място, където бургаският бизнес среща висшето обучение. “, бяха думите на проф. Севдалина Турманова, зам. ректор по образователната активност.

Доц. Адриана Георгиева изрази благодарността си към бизнеса, за това че за следващ път се включват в самодейността, която към този момент се трансформира в годишно събитие. Тя показа, че задачата е разпространение на специалностите и подкрепяне реализацията на студентите, както и да се подкрепи и заздрави връзката сред академичната среда и бизнеса.

Кариерната борса бе ориентирана към студенти от професионални посоки от област на висше обучение „ Технически науки “, Факултет по механически науки. В събитието участваха студенти и докторанти от специалностите: „ Електроника, електротехника и автоматика “, „ Комуникационна и компютърна техника “, „ Транспорт, мореплаване и авиация “, „ Материали и материалознание “, „ Химични технологии “ и  „ Биотехнологии “. 

В кариерната борса взеха присъединяване преподаватели и основни работодатели, от които „ Рибекс Трейдинг “ ООД, „ Промет Стиил “ ЕАД, „ БМФ Порт Бургас “, „ Елкабел “ АД, „ ЕНСИ Контрол “ ЕООД, “Technologica – Burgas ” и „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД. Събитието почетоха от Дирекция „ Регионална работа по заетостта “ и Регионален център за развиване на обществената стопанска система – Бургас към Министерство на труда и обществената политика.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР