Израснали в компанията на куче деца, имат 24% по-малък риск

...
Израснали в компанията на куче деца, имат 24% по-малък риск
Коментари Харесай

Вземете куче на детето срещу шизофрения

Израснали в компанията на куче деца, имат 24% по-малък риск да развият шизофрения, защото домашният любим придвижва бактерии, предпазващи от заболяването, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира данни от изследване на проф. Робърт Йокен от педиатричния център " Джонс Хопкинс " в Балтимор.

Учените са открили, че децата, които са имали куче преди да навършат 13 години, са били с по-малък риск от насърчаване на упоменатото психологично заболяване.

Специалистите допускат, че резултатът се дължи на това, че децата поемат микроби от четириногите, които усилват имунната им система и стават част от бактериалната им флора.

В изследването са взели присъединяване 1371 души от двата пола на възраст сред 18 и 65 години. От тях 396 страдали от шизофрения, 381 имали биполярно разстройство, а 594 в никакъв случай не били диагностицирани с психологично заболяване.

Всички участници трябвало да отговорят на въпроса дали са имали куче или котка в първите 12 години от детството си.

От изследването станало видно, че притежаването на котка в детските години нямало същия предпазващ резултат върху психологичното здраве.

По думите на проф. Йокен към 840 хиляди случая на шизофрения са могли да бъдат избягнати, в случай че в детските си години пациентите са били в компанията на куче.

Той направил изчисленията си въз основа на това, че в Съединени американски щати диагностицираните случаи на шизофрения са 3,5 милиона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР