Израелското разузнаване твърди, че някои служители на Агенцията на ООН

...
Израелското разузнаване твърди, че някои служители на Агенцията на ООН
Коментари Харесай

Израел: 190 служители на ООН в Газа са бойци на Хамас и Ислямски джихад

Израелското разузнаване твърди, че някои чиновници на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) са взели участие в отвличания и убийства по време на нападението на 7 октомври , провокирало войната в Газа, оповестява " Ройтерс ".

Докладът на разузнаването е дълго шест страници и накара редица страни да

В него се показва, че към 190 чиновници на UNRWA , в това число учители, са били и бойци на " Хамас " или " Ислямски джихад ". Включени са и имена и фотоси на 11 от тях.

Палестинците упрекнаха Израел във подправяне на информация , с цел да опетнят UNRWA, която твърди, че е уволнила някои чиновници и

Един от 11-те обвинени е учебен консултант, упрекнат в израелското досие за оказване на неуточнена помощ на сина си при отвличането на жена при офанзивата на " Хамас ", при която съгласно Израел са били убити 1200 души, а 253 - отвлечени.

Друг обществен служащ от UNRWA е упрекнат в неуточнено присъединяване при прехвърлянето в Газа на мъртвец на погубен израелски боец и в съгласуване на придвижването на транспортни средства, употребявани от нападателите, и на доставките на оръжия.
 Организация на обединените нации проверява свои чиновници за присъединяване в офанзивите на
Организация на обединените нации проверява свои чиновници за присъединяване в офанзивите на " Хамас " против Израел

Договорът им е преустановен

Трети палестинец е упрекнат в отчета за присъединяване в безредие в израелското гранично село Беери, една десета от чиито поданици са убити. Четвъртият е упрекнат в присъединяване в офанзива против Рейм - място както на военна база, която беше завладяна, по този начин и на фестивал, на който бяха убити над 360 души

Докладът е формиран от израелското разузнаване и е споделен със Съединените щати, които в петък стопираха финансирането на UNRWA.

Ако се потвърдят обвиняванията, че 190 чиновници имат връзки с бойци, това би съставлявало близо 15% от общия брой чиновници на организацията на Организация на обединените нации в Газа - 13 000.

Над 10 страни, в това число Съединени американски щати и Германия, стопираха финансирането си за организацията.

Това е голям проблем за службата, от която над половината от 2,3 милиона палестинци в Газа чакат ежедневна помощ и която към този момент изпитваше съществени усложнения от войната на Израел против " Хамас " в анклава.

Днес UNRWA разгласи, че няма да може да продължи интервенциите си в Газа и в целия район след края на февруари, в случай че финансирането не бъде обновено.
 Организация на обединените нации се заема със сигналите за връзки с терористи на Агенцията за палестинците
Организация на обединените нации се заема със сигналите за връзки с терористи на Агенцията за палестинците

Антонио Гутериш разкритикува прекъсването на финансирането за организацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР