Израелското правителство съобщи, че е арестувало френски гражданин, служител в

...
Израелското правителство съобщи, че е арестувало френски гражданин, служител в
Коментари Харесай

Спипаха служител във френското консулство в Йерусалим за трафик на оръжие

Израелското държавно управление заяви, че е арестувало френски жител , чиновник в консулството на Франция в Йерусалим, по съмнение потребление на дипломатически автомобил за контрабанда на оръжие от Ивицата Газа към Западния бряг, оповестява " Ройтерс ".

Той е арестуван още на 15 февруари. Ромен Франк е упрекнат в трафик на 70 револвера и два автомата сред палестинските територии при минимум пет случая, оповестиха от службата за сигурност Шин Бет след заповед, позволяваща обществено разгласяване на информацията.

В известието се добавя, че Франк е " работил за финансова облага по своя самодейност и без знанието на ръководителите си ". Не се счита, че има идеологически претекстове като поддръжка за палестинските екстремисти, сподели израелски чиновник.

" Това е доста сериозен случай, при който имунитетът и привилегиите, обезпечени на непознатите дипломатически задачи в Израел цинично са употребявани за трафик на десетки оръжия, които могат да бъдат употребявани от терористи за набези против израелски жители и чиновници на реда ", се добавя в известието.

23-годишният Франк ще се яви пред израелски съд през днешния ден на обяд , с цел да му се издигнат обвинявания.

Говорител на френското посолство в Тел Авив разказа Франк като " член на генералното консулство в Йерусалим " и разясни, че Франция приема случая доста съществено и сътрудничи на израелските управляващи.

Франк е задържан с палестинец от Източен Йерусалим, който работи като защита в консулството, както и други 7 обвинени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР