Израелското правителство реши днес да затвори от 26 януари летището

...
Израелското правителство реши днес да затвори от 26 януари летището
Коментари Харесай

Израел затваря за седмица летище Бен Гурион

Израелското държавно управление реши през днешния ден да затвори от 26 януари летището " Бен Гурион " за идващи полети по отношение на ограниченията против коронавирусната зараза в страната. Това заяви държавното радио " Кан ", представено от Ройтерс и ТАСС.

Новата мярка се вкарва за една седмица за да се възпре разпространяването на вируса в Израел, уточни радиото.

Над 2,5 милиона израелци към този момент са получили първа доза от имунизацията от началото на имунизационната акция на 19 декември предходната година, а на 1 милион от тях три седмици след първата е сложена и втора доза, означи здравният министър Юли Еделщайн през днешния ден в Туитър.

" Ние сме едвам при започване на акцията ", сподели Еделщайн в предаването на Андрю Мар по телевизия Би Би Си.

Има, в действителност, случаи на хора, които са получили първа доза и все пак се разболяват от ковид, само че има и някои окуражителни признаци за по-леко превозване на болестта и по-малко хоспитализации след първата доза. Изследване демонстрира, че първата доза дава 30 % отбрана, добави той.

" Събираме всяка допустима информация ", акцентира министърът.

Израел се очерта като международен водач по бързо имунизиране на жителите си.

Еделщайн предизвести, че нивото на предаване на болестта спада доста постепенно и прикани сънародниците си да съблюдават третия локдаун. Много хора подценяват рестрикции, в това число някои ултраортодоксални еврейски учебни заведения.

Ултраортодоксални стачкуващи влязоха в сблъскване през днешния ден с полицията в два огромни града, Ерусалим и Ашдот, откакто силите на реда се пробваха да затворят религиозни учебни заведения, отворени в нарушаване на условията на локдауна, съобщи Асошиейтед прес.

В Ерусалим полицията употребява сълзотворен газ и зловонна вода, с цел да разпръсне навалица от няколкостотин ултраортодоксални поданици пред отворено макар възбраните учебно заведение. В Ашдот полицията влезе в битка с десетки протестиращи пред религиозно учебно заведение.

Според израелски медии при конфликтите са били ранени най-малко петима служители на реда, а минимум четирима души са задържани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР