Израелският военен министър Либерман подчерта, че страната му няма да

...
Израелският военен министър Либерман подчерта, че страната му няма да
Коментари Харесай

И Израел подпука Русия: Не ни се месете в Сирия, не приемаме ограничения, когато става дума за сигурността ни

Израелският боен министър Либерман акцентира, че страната му няма да допусне усилването на Иран по северните си граници. „ Израел няма да одобри ограничавания за своите " дейности " в Сирия от Русия или от която и да било друга страна “, сподели министърът на защитата Авигдор Либерман, представен от БГНЕС.

" Ние ще запазим цялостна независимост на деяние и няма да приемем каквито и да било ограничавания, когато става дума за отбрана на нашите ползи в региона на сигурността ", сподели Либерман в телевизионно изявление. Той още веднъж упрекна главния зложелател на Израел, Иран, че се пробва да укрепи военните си позиции в прилежаща Сирия.

" Няма да толерираме усилването на иранската военна мощ в Сирия под формата на военни пристанища и летища и разполагането на оръжия там ", сподели Либерман. На 9 април седем ирански военнослужещи бяха измежду 14-те убити при въздушния удар против базата на Военновъздушни сили Т4 в Сирия, като Иран и Русия упрекнаха Израел за офанзивата.
Руският президент Владимир Путин прикани израелския министър председател Бенямин Нетаняху да не подхваща никакви дейности, които биха могли в допълнение да дестабилизират обстановката в Сирия. Израел се опита да избегне директното присъединяване в гражданската война в Сирия, само че призна за опитите си да ограничи доставките на оръжие за ливанската шиитска формация " Хизбула ", която е един от главните му врагове.

„ Хизбула “, също като Иран и Русия, поддържа сирийския президент Башар ал-Асад във войната. Нетаняху изрази " цялостна поддръжка " за ударите, осъществени от Съединени американски щати през уикенда против Сирия поради хипотетичната приложимост на химическо оръжие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР