Израелският президент Нетаняху трябва да се срещне с Илон Мъск. Тяхната среща идва, когато X е изправен пред спорове за антисемитизъм

...
Офисът на израелския премиер Бенямин Нетаняху казва, че той ще
Коментари Харесай

Офисът на израелския премиер Бенямин Нетаняху казва, че той ще се срещне с бизнесмена милиардер Илон Мъск по време на пътуване до Съединените щати следващата седмица< /p>От ДЖОЗЕФ ФЕДЕРМАН Associated Press, 14 септември 2023 г., 12:39 PMElon Мъск по време на пътуване до Съединените щати следващата седмица, съобщи кабинетът на израелския лидер в четвъртък.

Нетаняху офисът каза, че срещата им, която е насрочена за понеделник, ще включва дискусии за изкуствения интелект. Това идва в момент, когато Мъск е изправен пред обвинения, че толерира антисемитски съобщения в своята социална медийна платформа X, известна преди като Twitter.

Лигата против клеветата, известна Еврейската организация за граждански права обвини Мъск, че е позволил антисемитизма и речта на омразата да се разпространяват върху X. Нейният директор Джонатан Грийнблат каза, че Мъск е „разширил“ посланията на неонацистите и белите расисти, които искат да забранят лигата, като се ангажира с тях наскоро на X.

В публикация от 4 септември Мъск твърди, че лигата „се опитва да убие тази платформа, като лъжливо я обвинява и мен, че сме анти- семитски.” В други публикации той каза, че лигата е отговорна за 60% спад в приходите на X и каза, че компанията му няма да има „друг избор“, освен да заведе дело за клевета срещу групата.

„О, иронията!“ той написа. Към четвъртък той не е изпълнил тази заплаха.

X обаче заведе дело срещу друга група, която проучи разпространението на реч на омразата в платформата.

През август съди Центъра с нестопанска цел за противодействие на дигиталната омраза, обвинявайки го в нарушаване на условията на услугата на X чрез неправилно събиране на огромно количество данни за своя анализ. Съдебният иск твърди, че изследването на групата, което подчертава нарастването на речта на омразата в бившия Twitter, откакто Мъск пое управлението, струва на компанията милиони долари приходи от реклама.

Но анализаторите, които следят Twitter, твърдят, че хаотичните промени на Мъск в платформата – включително изоставянето на добре познатата марка – са довели до спад в интереса от страна на рекламодателите.

Грийнблат казва, че неговата група е „готова да работи“ с X и миналата седмица се срещна с главния изпълнителен директор на компанията Линда Якарино. И Мъск, и Якарино наскоро публикуваха съобщения, в които казват, че се противопоставят на антисемитизма.

Офисът на Нетаняху каза, че първата му спирка в САЩ - в Сан Франциско - ще включва срещи с други технологични лидери за обсъждане на изкуствения интелект. Не се идентифицират ръководителите.

Оттам той се отправя към Ню Йорк, където е планирано да говори пред Общото събрание на ООН и да се срещне с президента Джо Байдън и други световни лидери, каза кабинетът му. Сред тях са германският канцлер Олаф Шолц, турският президент Реджеп Тайип Ердоган и украинският президент Володимир Зеленски, както и южнокорейският президент Юн Сук Йол и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР