Израелският премиер Бенямин Нетаняху повтори, че Израел няма намерение да

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху повтори, че Израел няма намерение да
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел няма намерение да окупира за постоянно ивицата Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху повтори, че Израел няма желание да окупира за непрекъснато линията Газа или да прогони оттова цивилното население , съобщи ДПА.

" Израел се бори против терористите от " Хамас ", а не против палестинското население. Правим това, като съблюдаваме изцяло интернационалното право " , сподели нощес Нетаняху във видеообръщение.

Днес стартират чуванията в най-висшата правосъдна институция на Организация на обединените нации, Международния съд в Хага. Там Южна Африка съди Израел с изказванието, че военната акция линията Газа е в нарушаване на конвенцията на Организация на обединените нации за геноцида.

" ЦАХАЛ (израелските сили) вършат всичко допустимо да сведат до най-малко цивилните жертви, до момента в който " Хамас " прави всичко допустимо да има колкото се може повече такива, употребявайки палестински цивилни като човешки щитове ", сподели Нетаняху. По думите му израелската войска предизвестява и приканва палестинските цивилни да изоставен военните зони, до момента в който " Хамас " ги попречва да го създадат.

" Нашата цел е да почистим Газа от терористите от " Хамас " и да освободим заложниците. Щом това бъде реализирано, Газа може да бъде демилитаризирана и дерадикализирана " , сподели той. Премиерът добави, че това ще сътвори " опция за по положително бъдеще както за израелците, по този начин и за палестинците ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР