Израелският премиер Бенямин Нетаняху омаловажи шансовете за примирие в Газа,

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху омаловажи шансовете за примирие в Газа,
Коментари Харесай

Израелският премиер омаловажи шансовете за примирие в Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху омаловажи възможностите за помирение в Газа, откакто Хамас даде това, което назова " всеобхватна визия " на медиаторите.

От офиса на господин Нетаняху обявиха, че Хамас към момента „ се придържа към нереалистични претенции “.

Хамас желае непрекъснат завършек на войната и цялостно евакуиране на Израел от Газа.

В четвъртък вечерта ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа заяви, че 20 души са били убити, до момента в който са чакали помощ. Израелската войска изрично отхвърли да е забъркана в случая.

В последната си актуализация министерството сподели, че 155 души също са били ранени при случая, който съгласно него се е случил на кувейтското кръгово кръстовище в покрайнините на град Газа, прочут пункт за оставяне на дребното помощ, която доближава до северна Газа, където Организация на обединените нации споделя, че децата умират от недохранване и се задава апетит.

Хора, ранени при нападението, лежаха на пода в болница Шифа в град Газа и медицинските екипи се мъчеха да се оправят с броя и типа на пострадванията, които имаха, сподели министерството. Не се дават повече детайлности.

В изказване на Израелските отбранителни сили (IDF) се споделя: „ Докладите, че IDF са нападнали десетки поданици на Газа в пункт за систематизиране на помощи, са погрешни. “

IDF съобщи, че прави оценка случая " със задълбочеността, която заслужава ".

Междувременно транспортен съд, теглещ шлеп, претрупан с 200 тона хранителни ресурси, се виждаше край крайбрежията на Газа в пилотно корабоплаване, целящо да отвори морски път за помощ.

Open Arms - избавителен транспортен съд, принадлежащ на испанска благотворителна организация със същото име - тегли шлеп, цялостен с ориз, брашно, бобови растения, консервирани зеленчуци и консервирани протеини.

Газа няма функциониращо пристанище, тъй че американската благотворителна организация зад задачата, World Central Kitchen, построява пристан за разтоварване на товара.

Най-бързият и ефикасен метод да получите помощ на територията е по шосе. Но филантропичните организации споделят, че израелските ограничавания значат, че част от нужното се получава.

Израел споделя, че приветства основаването на морски кулоар и че той улеснява прехвърлянето на помощ за Газа, до момента в който силите му не престават да се бият с Хамас.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР