Израелският премиер Бенямин Нетаняху назова трите условия за прекратяване на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху назова трите условия за прекратяване на
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел има 3 условия за прекратяване на военния конфликт в Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назова трите условия за преустановяване на военния спор в Ивицата Газа - унищожаването на " Хамас ", демилитаризацията и дерадикализацията на анклава. Това написа той в публикация за The Wall Street Journal (WSJ), оповестена в понеделник.

" Хамас " би трябвало да бъде погубен, Газа би трябвало да бъде демилитаризирана и палестинското общество би трябвало да бъде дерадикализирано. Това са три предпоставки за мир сред Израел и неговите палестински съседи в линията Газа ", написа Нетаняху.

Според него, Съединени американски щати, Англия, Франция, Германия и доста други страни поддържат желанието на Израел да унищожи радикалното палестинско придвижване.

" За постигането на тази цел е належащо да се отстрани нейният боен капацитет и да се постави завършек на политическото му владичество над Ивицата Газа ", показва министър-председателят.

За демилитаризирането на анклава е належащо да се сътвори краткотрайна зона за сигурност по периметъра на Ивицата Газа и механизъм за ревизия на границата с Египет, с което да се предотврати контрабандата на оръжия в Газа. Палестинското гражданско общество би трябвало да бъде трансформирано, тъй че неговите хора да поддържат битката против тероризма, вместо да я финансират, написа още Нетаняху.

Миналата седмица израелският министър председател Бенямин Нетаняху акцентира, че войната няма да завърши скоро. По думите му Израел не се отказал от първичните си цели.

Повече от 20 000 палестинци са били убити по време на 11-седмичната война с Израел. Повече от 2,3 милиона души пък бяха разселени. Организация на обединените нации неколкократно предизвести, че Газа е пред филантропична злополука. Смята се, че повече от 100 заложници към момента са арестувани в Газа.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР