Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху защити отговора на военните в Газа,

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху защити отговора на военните в Газа,
Коментари Харесай

Израелският премиер Бенямин Нетаняху казва, че САЩ ще „направят адски много повече“ след терористична атака

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отбрани отговора на военните в Газа, като сподели, че Съединените щати ще създадат " пъклен доста повече ", в случай че се сблъскате с терористична офанзива, сходна на офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври.

" Какво би направила Америка? " Нетаняху сподели в " Face the Nation " в неделя. „ Няма ли да вършиме това, което прави Израел? Ще вършиме пъклен доста повече. “

Препис: Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху за „ Face the Nation “, 25 февруари 2024 година

Повече от четири месеца след терористичната офанзива на Хамас против Израел, държавното управление на Нетаняху е подложено на мощен интернационален напън да спре офанзивата си в Газа, защото броят на жертвите наближава 30 000 в района, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа. Междувременно президентът Байдън възприе все по-остър обществен звук с Израел през последните седмици, до момента в който балансира поддръжката за съдружника на Съединени американски щати, до момента в който Белият дом търси продължителна пауза в боевете и замяна на заложници.

разгласи през последните дни нови проекти за създаване на хиляди домове в селища в окупирания от Израел Западен бряг, след съдбовна пукотевица от палестински въоръжени мъже. Администрацията на Байдън съобщи, че проектът е в несъгласие с интернационалното право.


„ Нашата администрация поддържа твърдо опълчване на разширението на селищата и, по наша преценка, това единствено отслабва, не укрепва сигурността на Израел, “ Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели пред кореспонденти в петък, като добави, че Съединени американски щати са " разочаровани " от известието.

господин Байдън също по този начин прикани Нетаняху през последните седмици да не продължава с нахлуването в огромния град Рафа в южната част на Газа, където към 1,4 милиона палестинци са потърсили леговище от войната. Г-н Байдън неведнъж е призовавал Израел да не върви напред, в случай че няма „ благонадежден “ проект за гарантиране на сигурността на хората, които се укриват там.

Нетаняху сподели в неделя, че откакто интервенцията в Рафа стартира, „ интензивната фаза от боевете са седмици до довеждане докрай. " Той сподели, че идно се е срещнал с публични лица по отношение на проекта за изтегляне на палестинците от Рафа и сподели, че Израел е „ положил изключителни старания “, с цел да уведоми хората в Газа за идните бомбардировки по-широко.

„ Ще ги почистим от заплахата, ще приключим работата и ще реализираме цялостна победа, която е нужна, с цел да осигурим несъмнено бъдеще за Израел, по-добро бъдеще за Газа и по-добро бъдеще за Близкия изток ", сподели той.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР