Всички сме били там: превъртахме социалните медии и забелязвахме рекламите,

...
Всички сме били там: превъртахме социалните медии и забелязвахме рекламите,
Коментари Харесай

Как алгоритмите определят какво ще купите за празниците — и след това

Всички сме били там: превъртахме обществените медии и забелязвахме рекламите, препоръчващи нещо, което в никакъв случай не сте знаели, че имате потребност, без значение дали е съвършеният чифт обувки, джаджа за решение на скучен проблем или идеалният празничен подарък за вашата майка.

С наближаването на празниците и извършването на покупки се усилва, е по-вероятно да видите хрумвания за дарове, въодушевени от и рекламирани от логаритми, споделят специалисти в региона на алгоритмичната търговия и онлайн извършването на покупки.

Алгоритмичната търговия всъщност значи, че търговците на дребно употребяват технология, в това число изкуствен интелект, за следене и анализиране на покупките на потребителите и прогнозиране или предложение на други продукти за закупуване, съгласно Хая Аджан, заместник-декан на Love School of Business в Университет Илон. Аджан сподели, че потреблението на метода нараства, като изкуственият разсъдък „ преоформя електронната търговия и маркетинга “.

пазаруването на празнични дарове прави най-малко част от извършването на покупки им онлайн, съгласно изследване от октомври на Gallup – което го прави по-вероятно че логаритмите ще повлияят на техните покупки. Деветдесет и три % от хората споделиха на Gallup, че биха създали най-малко част от празничното си извършване на покупки онлайн – единствено 7% от хората споделиха, че въобще не биха пазарували онлайн.

Социалните медии усилват обсега на логаритмите. На тези уеб сайтове други логаритми разбъркват подобаващи видеоклипове, фотоси и друго наличие във вашата емисия. Сайтове като Instagram и TikTok единствено натъртват на опцията за извършване на покупки на споделеното наличие с функционалности, които разрешават на хората да купуват артикули в приложението. И съгласно Gallup, 33% от купувачите споделят, че ще създадат част от извършването на покупки си, употребявайки платформи за обществени медии. Повечето от тези купувачи са по-млади, съгласно изследването, като 48% от хората на възраст 18-29 години споделят, че ще създадат „ малко “ или повече от извършването на покупки си посредством обществените медии.

Ajjan съпостави обществените медии с коледните витрини в универсалния магазин Macy's в Ню Йорк.

„ Те са в действителност известни, свързани с извършването на покупки и привличането на публика и стимулирането на нашето желание за покупка. Това е тъкмо същият метод, по който взаимодействаме с Instagram или TikTok “, сподели Аджан. „ Изследванията демонстрират, че 62% от купувачите оповестяват за интерес към артикул или марка, откакто фактически са го видели в своята история или канал. Мисля, че това е в действителност мощно. 49% от потребителите разчитат на авторитетни лица... Каналите на обществените медии трансформират метода, по който пазарим. "

TikTok сподели, че от стартирането на своя TikTok Shop в приложението повече от 200 000 търговци на дребно са се записали да продават продукти там. Над 100 000 основатели на наличие споделят артикули посредством своята партньорска стратегия, където получават част от продажбите. Meta, която има Instagram и Фейсбук, не отговори на искане за коментар от CBS News.

Видеосъдържанието може да бъде изключително завладяващо, сподели Аджан, тъй като разрешава на купувачите да видят по какъв начин работи даден артикул. Понякога тези видеоклипове се редактират или трансформират, само че „ образното наличие играе огромна роля в стимулирането на държанието при покупка “, сподели Аджан, а видеоклиповете от авторитетни хора, които следвате отдавна, от време на време могат да наподобяват като „ рекомендации от сътрудници “ от приближен другар.

Понякога видеоклиповете от инфлуенсъри са реклами и макар че има правила, налагащи инфлуенсърите да разкриват, когато получават заплащане за споменаване на артикул или продукт, тези ограничавания не постоянно се съблюдават. През 2022 година Ким Кардашиян беше санкционирана с повече от 1,25 милиона $ за това, че не разкрива, че й е било плащано за разпространение на криптовалута.

Има ли някакъв метод да избегна логаритми, определящи моите покупки? < /p>

Само избягването на извършването на покупки онлайн не значи, че извършването на покупки ви не се ръководи от логаритъм, споделиха специалисти. Ефектите от алгоритмичната търговия могат да се видят и във физическите магазини.

„ Всички тактики за търговия на дребно стават все по-ориентирани на данни, целящи да обезпечат доста мощно персонализирано и персонализирано преживяване за клиента “, сподели Аджан. „ Това е нещо, което виждате, без значение дали сте в акаунта си в Amazon, или дали отивате в Nordstrom, или почтено казано във всеки търговец на дребно. “

В тези физически места търговците на дребно употребяват логаритми, с цел да дефинират какво пазарят хората, да плануват кои продукти ще бъдат бестселъри и даже да провеждат магазина по най-ефективния и прелъстителен метод за купувачите. Аджан сподели, че тези логаритми се образоват от „ огромното количество данни “, събрани от търговците на дребно за своите клиенти, и всички тактики за търговия на дребно се възползват от наличната информация.

Въпреки това физическото извършване на покупки е най-хубавият метод да избегнете въздействието на логаритми върху покупките ви, сподели Каминков. Ако пазарувате онлайн и желаете да избегнете това въздействие, Kaminkow предлага да изключите или намалите бисквитките и следенето на вашата онлайн интензивност, само че това не е безупречно решение.

„ Ако сте човек, който прекарва времето си онлайн сред уеб сайтове за търсене, уеб сайтове за извършване на покупки и обществени уеб сайтове... вашите желания се наблюдават “ за фирмите да могат по-добре да демонстрират на потребителите уместно наличие и рекомендации, Kaminkow споделих.

Как мога да употребявам алгоритмичната търговия в моя изгода?

Освен потреблението на основани на логаритъм рекомендации като „ персонален покупател “, както сподели Kaminkow, тези оферти могат да оказват помощ на потребителите да намерят идеални дарове за близки или за себе си.

„ Ако сте човек, който купува за другите въз основа на това, което ви притегля, какво желаете (или) желаете за себе си … цялото ви онлайн търсене, сърфиране и извършване на покупки ще бъде осведомено от логаритми, които са ставайки по-интелигентни зад кулисите на вашия усет, желания и привички за извършване на покупки. Ако вашият празничен лист включва хора, за които пазарувате през цялата година, важи същото ", сподели Kaminkow в имейл.

Дори в случай че пазарувате за хора отвън естественото ви държание при търсене, логаритмите отново ще окажат въздействие, сподели Каминков: Скорошните търсения и проявления ще вдъхновят логаритъма, а логаритмите, употребявани от търговците на дребно и марките, отново ще да се употребява за предложение на артикули и услуги.

„ Започването на вашето празнично извършване на покупки и сърфирането отвън уеб сайтове за търговия на дребно, като обществени платформи, предлага положителни благоприятни условия за ръководени от логаритми хрумвания и въздействие, които да оказват помощ за образуването на вашия лист с дарове през този празничен сезон “, сподели Каминкоу.

>

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР