Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се извини за публикация, в която

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се извини за публикация, в която
Коментари Харесай

Нетаняху се извини, че обвини израелските шефове по сигурността за атаката на Хамас

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се извини за обява, в която той упрекна службите за сигурност на страната, че не са планували офанзивата на Хамас от 7 октомври, като сподели, че е „ сбъркал ”, с цел да вършиме такива мнения във време, когато единството е от първостепенно значение.

В обява в обществените медии късно в събота Нетаняху направи разкопки в личните си разследващи служби, заявявайки, че те не са съумели да го предупредят за идно нахлуване на Хамас и вместо това го увериха, че групата е „ възпирана “.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължавайте да четете лист от 4 детайла Нетаняху споделя, че войната навлиза във „ втори стадий “, до момента в който израелските войски настъпват в Газа Размяна на пандизчии? Израелски пленени фамилии желаят отговори от Нетаняху Може ли Нетаняху да оцелее при офанзивата на Хамас против Израел? Израелският министър председател Нетаняху, водачът на опозицията Ганц ще образуват незабавно държавно управление на единение завършек на списъка

„ В нито един миг и на никакъв стадий не е било отправено предизвестие към министър-председателя Нетаняху по отношение на военните планове на Хамас “, написа Нетаняху във към този момент изтритата обява в X, някогашен Twitter. „ Напротив, всички чиновници по сигурността, в това число ръководителят на армейското разузнаване и ръководителят на Shin Bet, решиха, че Хамас е бил възпиран и заинтригуван от съглашение. “

„ Лидерството демонстрира най-голяма отговорност “

Забележките бързо провокираха мощни укори от други израелски водачи, в това число съдружниците на Нетаняху, които споделиха, че е време за единение, а не за сочене с пръст.

„ Когато сме във война, управлението би трябвало да покаже отговорност, да реши да направи верните неща и да укрепи силите “, сподели Бени Ганц, някогашен министър на защитата, който се причисли към военния кабинет на Нетаняху след офанзивата.

„ Всяко друго деяние или изказване вреди на способността на хората да устоят и тяхната мощ. Премиерът би трябвало да отдръпна изказването си. ”

Яир Лапид, опозиционен водач и някогашен министър-председател, упрекна Нетаняху в прекрачване на „ алена линия “ и подкопаване на армията.

Нетаняху бързо изтри противоречивата обява и се извини за подкопаването на службите му за сигурност в следващо изказване, като подсигурява, че те имат неговата „ цялостна поддръжка “.

„ Нещата, които споделих … не трябваше да бъдат казвани и се оправдавам за това “, написа Нетаняху на X. „ Давам цялостна поддръжка на всички ръководители на службите за сигурност … Заедно ще спечелим. “

Докато ръководителите на военните и разследващите служби на Израел признаха минусите си, довели до офанзивата, Нетаняху избегна отговорността, създавайки възходящ раздор сред него и отделите.

Нетаняху сподели, че след войната ще има време да задава сложни въпроси, в това число и на себе си.


Отговорът на Нетаняху ускори публичните опасения, че той дава приоритет на политическите си ползи пред националната сигурност, до момента в който се бори с провлечен развой за корупция, който може да заплаши властта му.

„ [Нетаняху] не се интересува от сигурността, не се интересува от заложници, а единствено от политика “, сподели опозиционният народен представител Авигдор Либерман, някогашен министър на защитата на Нетаняху, в радио изявление.

Кореспондентът на Ал Джазира Сара Хайрат сподели, че обществената „ война на думи “ на Нетаняху с неговия кабинет идва, когато той понася повече топлота, тъй като не признава неуспехите на държавното управление.

„ Интересното е, че [Нетаняху] се извини за туитовете... само че към момента не се е извинил, макар рецензиите, или не е поел част от виновността за това, че не е съумял да предотврати офанзивата, в миг, когато държавното управление на единството би трябвало да бъде обединени “, сподели Хайрат от окупирания Западен бряг.

„ Втора фаза “ на войната

Публичният конфликт на Нетаняху с неговите разследващи звена идва, когато Израел стартира това, което той характеризира като „ втора фаза “ на своята война в линията Газа, с спомагателни наземни нахлувания, добавящи към безмилостни въздушни бомбардировки.

„ Ние сме единствено първоначално “, сподели Нетаняху на конференция. „ Ние ще унищожим врага над земята и подземен. “

Израел удря Газа в продължение на три седмици в отговор на изненадващо нахлуване на Хамас на израелска територия, което умъртви 1400 израелци, най-вече цивилни. Въздушните удари на Израел убиха 8000 палестинци, най-вече цивилни и доста деца, и унищожиха огромна част от инфраструктурата на анклава.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш възобнови апелите в неделя за „ филантропична пауза “ във войната, като сподели, че обстановката в Газа става „ по-отчайваща с всеки минал час “.

В неделя хиляди палестинци нахлуха в складовете на Организация на обединените нации за храна и съществени потребности в символ на обезсърчение. Израел сподели, че ще разреши на повече камиони с филантропична помощ да влязат в палестинския анклав.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР