Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху призна, че въоръжените сили на Израел

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху призна, че въоръжените сили на Израел
Коментари Харесай

Нетаняху призна, че неволен удар на Израел е убил хуманитарни работници от Газа

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху призна, че въоръжените сили на Израел " несъзнателно " са умъртвили 7 филантропични служащи при въздушен удар в Газа, съобщи Агенция Франс Прес.


" За страдание, през последното денонощие имаше драматичен случай, при който нашите сили несъзнателно удариха почтени хора в линията Газа ", сподели той, до момента в който напускаше болница в Йерусалим след интервенция от херния.

" Това се случва по време на война, ние ще го проверяваме до дъно. В контакт сме с държавните управления и ще създадем всичко, с цел да не се повтори това нещо ", добави той.

Седемте жертви са работили за основаната в Съединени американски щати организация World Central Kitchen (WCK), която доставя по море от Кипър хранителни помощи за разкъсваната от войната Ивица Газа.

Тя спря интервенциите си в Газа по-късно, което назова " целеустремен израелски удар ". Тя заяви, че убитите са " от Австралия, Полша, Обединеното кралство, с двойно поданство на Съединени американски щати и Канада и от Палестина ".

Израелският боен представител контраадмирал Даниел Хагари съобщи по-рано, че е разговарял с създателя на WCK известния готвач Хосе Андрес, с цел да изрази " най-дълбоките си съболезнования ".

Той съобщи, че следствието ще бъде осъществено от Механизма за определяне и оценка на обстоятелствата на израелските военни и " ще споделим нашите изводи транспарантно ".

Началникът на Генералния щаб на Израел, Херци Халеви, " персонално ще прегледа резултатите от първичното следствие довечера ", съобщи представител на армията.

Агенциите на Организация на обединените нации неведнъж са предупреждавали, че северната част на Ивицата Газа е на ръба на глада, наричайки обстановката рецесия, провокирана от индивида.

Най-кръвопролитната война в Газа избухна с нападението на 7 октомври, което докара до гибелта на към 1160 души в Израел, най-вече цивилни, съгласно израелски данни.

В ответната акция на Израел, целяща унищожаването на Хамас, са починали минимум 32 916 души, най-вече дами и деца, по данни на ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР