Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман призова умерените арабски страни

...
Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман призова умерените арабски страни
Коментари Харесай

Израел иска коалиция с арабски партньори срещу Иран

Израелският министър на защитата Авигдор Либерман прикани умерените арабски страни " да отворят нова страница " в връзките с еврейската страна и да образуват районна коалиция за битка с Иран, съобщи БГНЕС.
Либерман предложи близкоизточните водачи да последват образеца на някогашния египетски президент Ануар Садат, който тъкмо преди 40 години направи историческо посещаване в Ерусалим, проправяйки пътя към мир с Израел.
" Днес Близкият изток повече отвсякога е належащо да сътвори коалиция на умерените страни против Иран. Коалицията против " Ислямска страна " свърши работа. След " Ислямска страна " – Иран ", прикани министърът на защитата на Израел.
Междувременно израелският министър на енергетиката Ювал Щайниц загатна, че Израел към този момент е имал среща със Саудитска Арабия по въпроса с Иран. Щайниц не даде повече детайлности, като посочи, че е по-добре такива контакти да вървят " безшумно ".
Новината е безусловно изненада поради формалната политическа обстановка сред Тел Авив и Рияд. От 1967 година насам Саудитска Арабия повтаря, че връзки с Израел са невъзможни, до момента в който израелската войска не се изтегли от Палестина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР