Израелските военни ще запазят контрола върху ивицата Газа след войната,

...
Израелските военни ще запазят контрола върху ивицата Газа след войната,
Коментари Харесай

Нетаняху: Нашите военни ще запазят контрола върху ивицата Газа след войната

Израелските военни ще запазят контрола върху линията Газа след войната, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху по време на среща с представители на израелски гранични градове. Той добави, че контролът няма да бъде оставен на интернационалните сили, съобщи ДПА, като се базира на израелски медии.

Преди това Нетаняху бе декларирал пред американската телевизия " Фокс нюз ", че Израел няма се опита да превземе, ръководи или окупира Газа. Но той добави, че Израел желае да даде на линията Газа и на самия Израел по-добро бъдеще в целия Близък изток и по тази причина " Хамас " би трябвало да бъде победен.

Днес Нетаняху не показа график в тази тенденция, тъй като, както той сподели, това може да отнеме повече време. Премиерът акцентира, че линията Газа би трябвало да бъде демилитаризирана, дерадикализираа и възобновена.

Марк Регев, почитан консултант на Нетаняху, съобщи предходната седмица, че Израел не желае непрекъсната окупацията на Газа.

Същевременно израелската войска съобщи през днешния ден, че ще убива бойците на " Хамас ", които стрелят от лечебни заведения в линията Газа, съобщи Франс прес.

Говорител на израелските сили съобщи това, откакто въздушни удари и обстрел засегнаха, съгласно палестински представители, няколко лечебни заведения в Газа, отбелязва Франс прес.

" Ако забележим терористи на " Хамас " да стрелят от лечебни заведения, ще създадем каквото би трябвало да се направи, ще ги убием ", съобщи представителят на израелските сили Ричард Хеч пред публицистите.
     
Същевременно саудитската телевизия " Ал Хадат " заяви, че страните в спора в линията Газа са постигнали договореност за замяна на палестински дами и деца, намиращи се в израелски затвори, с 100 дами и деца, намиращи се в плен на " Хамас ", съобщи ТАСС. Но времевата рамка за осъществяването на договорености, не се прецизират от медията. Не излиза наяве и дали са взели участие медиатори в постигането на това съглашение, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР