Израелските военни оправдаха убийството на 7 хуманитарни работници в Газа,

...
Израелските военни оправдаха убийството на 7 хуманитарни работници в Газа,
Коментари Харесай

Израел: Стреляхме по ``Хамас``, а не по хуманитарни работници


Израелските военни оправдаха убийството на 7 филантропични служащи в Газа, като показаха, че са се целили в " стрелец на Хамас ".

Жертвите са починали при 3 въздушни удара в продължение на 4 минути от израелски дрон, до момента в който са бягали, с цел да спасят живота си.

„ Завърши следствието на Механизма за определяне и оценка на обстоятелствата на Генералния щаб по отношение на случая, при който 7 чиновници на World Central Kitchen (WCK) бяха убити по време на филантропична интервенция в Ивицата Газа “, гласи формалното изказване на (ЦАХАЛ) по отношение на гибелта на 7 филантропични служащи на организацията WCK на 1 април.

„ Разследването откри, че силите са разпознали въоръжен мъж в един от камионите с помощи, след което са разпознали още един въоръжен мъж. След като транспортните средства напуснали склада, където била разтоварена помощта, един от командирите неправилно предположил, че въоръжените лица се намират в съпътстващите ги транспортни средства и че това са терористи от Хамас “, се споделя още в него.

Жертвите са били убити при 3 въздушни удара в продължение на 4 минути от израелски дрон, до момента в който са бягали сред трите си транспортни средства. Инцидентът провокира интернационален отзив.

Според ЦАХАЛ „ случаят не е трябвало да се случва “.

„ Ударът по транспортните средства с филантропична помощ е сериозна неточност. Тя произтича от сериозен неуспех, дължащ се на неправилна идентификация, неточности при вземането на решения и офанзива в прорез със Стандартните оперативни процедури “.

В разследване на случилото се „ командирът на бригадата за огнева поддръжка, офицер с чин полковник от запаса, ще бъде освободен от служба. Освен това командирът на бригадата и командирът на 162-ра дивизия ще бъдат публично порицани.

ЦАХАЛ изрази „ дълбоката си тъга за загубата “ и „ изпрати съболезнованията си на фамилиите и на организацията WCK”.

Израелската войска също акцентира уговорката си да се бори против терористичната организация Хамас, като „ съблюдава полезностите на ЦАХАЛ, законите на войната и заобикаля нанасянето на щета на цивилни жители “. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР