Израелските военни казват, че нейни войници са открили тялото на

...
Израелските военни казват, че нейни войници са открили тялото на
Коментари Харесай

Израел казва, че тялото на заложник е открито близо до главната болница в Газа

Израелските военни споделят, че нейни бойци са разкрили тялото на израелски пленник, отведен в Газа от Хамас при офанзивата предишния месец. < /p>

Израелските отбранителни сили (IDF) оповестиха, че 65-годишният Йехудит Вайс е бил открит в къща покрай болница Ал-Шифа в град Газа.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > В него се споделяше, че фамилията й е било осведомено и тялото й ще бъде върнато в Израел.

Г-жа Вайс беше отвлечена от вкъщи си в Беери покрай границата с Газа.

Тя се възстановяваше от рак на гърдата, когато Хамас предприе смъртоносната си офанзива на 7 октомври, само че беше без нейните медикаменти, когато е била взета, съгласно групата Bring Them Home Now.

Г-жа Вайс е работила в детските градини на своя кибуц, ръководела е трапезарията и е специализирала в медицински сестри преди тя се пенсионира, сподели групата.

Тя беше „ любяща баба на цялостен работен ден “, се споделяше, добавяйки, че тя обичаше културата, спорта, пътуванията и печене.

Нейният брачен партньор, Шмулик, равин, беше погубен при нападението на Хамас.

В изказване IDF сподели, че пушки Калашников и реактивни гранати са измежду оръжията, открити там, където се намира тялото й.

" За страдание, Йехудит беше убита от терористи в Газа и ние не стигнахме до нея в точния момент “, сподели представителят на IDF Даниел Хагари на брифинг в четвъртък вечерта.

Той не даде повече детайлности за това по какъв начин е била убита.

Досега единствено четирима от 240-те заложници, които бяха отвлечени от Хамас предишния месец, са освободени.

Израелски публични лица споделят, че минимум 1200 души са били убити при трансграничната офанзива на Хамас на 7 октомври от стотици въоръжени мъже.

Откакто Израел стартира своята контраофанзива, ръководеното от Хамас здравно министерство на Газа заяви, че 11 400 души са били убити на територията.

Al-Shifa, най-голямата болница в град Газа, стана център на боевете при започване на седмицата и беше нападната от израелските военни в сряда сутринта.

IDF споделя, че Хамас е употребявал болничното заведение като команден център и е прекарал два дни в претършуване на комплекса за доказателства за това. Хамас отхвърля да оперира там и BBC не може без значение да ревизира изказванията на нито една от страните.

В момента повече от 650 пациенти, 500 медицински личен състав и над 5000 разселени хора се приютяват в болничното заведение.

Нейният шеф Мухамад Абу Салмия сподели, че изискванията са " трагични " на мястото и болничното заведение е останала без О2 и вода.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР