Израелските власти се готвят да отворят за посетители двореца-крепост на

...
Израелските власти се готвят да отворят за посетители двореца-крепост на
Коментари Харесай

Отварят за посещения двореца на Ирод

Израелските управляващи се готвят да отворят за гости двореца-крепост на цар Ирод – Иродион, ситуиран на рид в Юдейската пустиня.

Управлението на природата и парковете на Израел възнамерява да открие актуализирания туристически обект в неделя, което ще даде опция на посетителите за първи път за видят витата стълба на Иродион, фоайето и частния спектакъл в града на хълма, предава БГНЕС.
 Отварят за визити двореца на Ирод

Назначеният от римляните цар Ирод, управлявал Юдея сред 37 година до 4 година преди Христа, бил прочут със своята свирепост, само че и с колосалните си строителни планове, реализирани през целия му живот. Ирод умира в Йерихон напролет на 4 година прочие Хр. след дълготрайно и трудно боледуване и там е заровен, напомня Двери.
 Отварят за визити двореца на Ирод

Според археолозите дворецът е бил издигнат от плебеи и наемници. Той включва четири кули, акведукти, коридори, съединени от арки, стенописи, подове от мозайка. Водата от околните извори посредством система от акведукти била отвеждана в крепостта за напояване на градините и за големия басейн, който заемал почетно място на върха на хълма. За гости се отваря и царската стая за посетители, която по времето на Ирод била налична единствено за “важните посетители на царя”, оповестява Управлението на природата и парковете на Израел.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР