Израелските власти освободиха още тридесет и трима палестински затворници в

...
Израелските власти освободиха още тридесет и трима палестински затворници в
Коментари Харесай

Джон Кърби: Искаме да видим всички заложници на Хамас на свобода

Израелските управляващи освободиха още тридесет и трима палестински пандизчии в подмяна на 11 израелски заложници. Това е четвъртата замяна от началото контрактуваното благодарение на Катар и Съединените щати помирение и стана допустима, откакто прекратяването на огъня беше удължено в последния миг с още 48 часа.

„ Без да встъпвам в проблемите на разузнаването, бих споделил единствено, че всяка пауза в сраженията може да е от изгода за врага, защото ще му даде време да се преоборудва, да даде отмора на изтребителите си и да ги превъоръжи. Паузата в боевете може да се преглежда като преимущество. Ще продължим да работим за удължение на примирието. Искаме да забележим всички заложници на независимост и това е най-хубавият метод да ги изведем ”, уточни шефът на стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

В понеделник изтече 4-дневното в началото помирение. Броят на палестинските пандизчии, пуснати на независимост от Израел от началото на примирието, доближи 150. Освободените израелски заложници са 69. Организация на обединените нации употребява затишието в боевете, с цел да усили доставките на незабавна помощ за жителите на Газа, само че предизвести, че пратките са „ капка в морет
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР