Израелските въоръжени сили убиха най-малко трима палестинци при операция през

...
Израелските въоръжени сили убиха най-малко трима палестинци при операция през
Коментари Харесай

Израелските въоръжени сили убиха трима палестинци при операция на Западния бряг

Израелските въоръжени сили убиха минимум трима палестинци при интервенция през нощта в село покрай град Тулкарем на окупирания Западен бряг, съобщи Ройтерс, базирайки се на собствен публицист на място и на представител на палестинската самостоятелна власт.

 

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че един от палестинците е умрял на път за болничното заведение след израелската профилирана интервенция в Дейр ал Гусун, написа още Българска телеграфна агенция.

 

Репортер на Ройтерс, който е бил на мястото, е видял израелските сили да напущат селището с други две тела. Израелските въоръжени сили оповестиха, че организират " контратерористични действия в региона ".

 

Специализираната интервенция през днешния ден в Тулкарем - град, който се трансформира в център на напрежение - е следващият конфликт на окупирания Западен бряг. Напрежението там към този момент ескалира преди две години и половина, само че се изостри още повече след нападението, осъществено против Израел от бойци на палестинската формация " Хамас " на 7 октомври, отбелязва Ройтерс.

 

По данни на палестинското министерство на опазването на здравето минимум 460 палестинци са били убити от израелските въоръжени сили и еврейски заселници на Западния бряг и в Източен Йерусалим от 7 октомври. По-голямата част от тях са били въоръжени бойци, само че са били убити и хвърлящи камъни младежи, както и неангажирани в спорове цивилни.

 

Палестинците претендират за Западния бряг и линията Газа, които Израел завладя по време на Шестдневната война през 1967 година, като част от бъдеща самостоятелна палестинска страна със столица Източен Йерусалим.

 

Подкрепяните от Съединените щати договаряния за реализиране на съглашение сред Израел и палестинците са в застой през последното десетилетие. Войната в Газа обаче увеличи натиска за обновяване на напъните за реализиране на решение на спора с две страни, отбелязва Ройтерс.

 

Повече от 34 000 палестинци бяха убити в линията Газа от началото на продължаващата към този момент седем месеца израелска военна интервенция в крайбрежната територия, настояват здравните управляващи в палестинския анклав, който е ръководен от " Хамас ". Конфликтът стартира, откакто бойци на " Хамас " направиха набези против градове и кибуци в Южен Израел на 7 октомври, убивайки 1200 души и отвличайки още 252, от които 133 се счита, че към момента са държани в линията Газа, съгласно израелски данни

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР