Израелските сили за отбрана пуснаха нови листовки в квартали в

...
Израелските сили за отбрана пуснаха нови листовки в квартали в
Коментари Харесай

Най-малко 122-ма души са загинали в конфликта в Газа през последните 24 часа

Израелските сили за защита пуснаха нови листовки в квартали в централната част на Газа, с които приканват палестинците да се изтеглят в близкия град Дейр ал Балах. Стана ясно, че минимум 122-ма души са починали и 265 са били ранени от израелските въздушни удари за 24 часа. Много от разселените поданици към този момент са избягали в Дейр ал Балах. От своя страна израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че войната сред Израел и Хамас " не би трябвало да стопира ", до момента в който Израел не реализира задачите си. 

 
Войната не би трябвало да бъде спирана, до момента в който не реализираме всички тези цели. Никъде не даваме на Хамас имунитет и се борим за възобновяване на сигурността както в южната, по този начин и в северната част на страната.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Междувременно, държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен съобщи, че Турция е решена да играе " позитивна, продуктивна " роля в следвоенна Газа. Той добави, че страната е подготвена да употребява въздействието си в района, с цел да предотврати още по-голямо разширение на спора сред Израел и Хамас. Четвъртото посещаване на Блинкен се случва в миг, когато събитията в Ливан, Северен Израел, Червено море и Ирак усилиха напрежението в района. 

 
Ние сме мощно фокусирани върху предотвратяването на разпространяването на този спор. Ще да разгледаме стъпките, които нашите сътрудници могат да подхващат, употребявайки въздействието и връзките, които имат, с цел да се уверят, че този спор няма да се задълбочи.
Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати

Хиляди стачкуващи още веднъж се събраха по улиците на Израел на митинг против премиера Бенямин Нетаняху и го приканиха да подаде оставка поради метода, по който ръководи страната по време на спор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР